«Εξαφάνισαν» 8.100 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό Πατρινού, μέσω ηλεκτρονικής απάτης

Must Read

Την ώρα που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ηλεκτρονικές απάτες, ακόμη ένας κάτοικος της Πάτρας έπεσε θύμα απατεώνων και είδε περισσότερα από 8.000 ευρώ να κάνουν «φτερά» από τον λογαριασμό του!

Το θύμα δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο ένα μήνυμα που προερχόταν δήθεν από την τράπεζά του και έλεγε ότι απαιτείτο επικαιροποίηση των στοιχείων του, παροτρύνοντάς τον να πατήσει σε έναν σύνδεσμο που -υποτίθεται- οδηγούσε στην ιστοσελίδα της.

Βέβαια, δεν επρόκειτο για την επίσημη ιστοσελίδα της τράπεζας, αλλά για κάποια καλή απομίμησή της, όμως ο άνδρας δεν το κατάλαβε έγκαιρα και γνωστοποίησε τα προσωπικά του δεδομένα, μεταξύ των οποίων τους κωδικούς σύνδεσης με την τράπεζα! Έτσι, οι απατεώνες κατάφεραν να αποσπάσουν από τον λογαριασμό του 8.100 ευρώ!

Όταν το θύμα αντιλήφθηκε ότι οι καταθέσεις του είχαν γίνει «καπνός», ενημέρωσε την Ασφάλεια, η οποία σχημάτισε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This