Πολύτιμα αρχαία νομίσματα είχαν παράνομα στην κατοχή τους δύο «μακρυχέρηδες» σε Σέρρες και Λάρισα

Must Read

Ένας Έλληνας επίδοξος «Ιντιάνα Τζόουνς», ο οποίος έκανε λαθρανασκαφές σε άγνωστο σημείο και είχε στην κατοχή του παράνομο οπλισμό, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας, ύστερα από έρευνα που έγινε στην κατοικία του, σε περιοχή των Σερρών, όπου βρέθηκαν 23 χάλκινα νομίσματα, τα οποία χρονολογούνται από την περίοδο των ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών χρόνων.

Εκτός από τα αρχαία νομίσματα, τα οποία εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου, ο δράστης έκρυβε στο σπίτι του ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα περίστροφο, ένα πιστόλι κρότου – αερίου και 68 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ακόμη, κατασχέθηκαν δύο ανιχνευτές μετάλλων που πιστοποιούν ότι έκανε λαθρανασκαφές σε σημείο το οποίο δεν αποκάλυψε και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών τού άσκησε δίωξη για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων.

Αλλά και στην περιοχή της Αγιάς Λάρισας συνελήφθη, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του τοπικού τμήματος, ένας Έλληνας που έκλεψε εξοπλισμό εστίασης από τον εξωτερικό χώρο μιας ψησταριάς, αλλά, εκτός από τα κλοπιμαία, βρέθηκαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του 39 νομίσματα τα οποία εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, που διαπίστωσε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας.

Στον χώρο αποσκευών βρέθηκαν ακόμη 22,5 κιλά αδασμολόγητου κατεργασμένου καπνού  και μολυβδοσφραγίδες, που, σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, χρησιμοποιούνται για παράνομες παρεμβάσεις σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This