9-8-2020

Χειροπέδες σε 13 μέλη συμμοριών που διακινούσαν ναρκωτικά σε Αττική, Κορινθία και Μεσσηνία

Δύο συμμορίες που δραστηριοποιούνταν συστηματικά από τον Οκτώβριο του 2019 στην καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών σε Αττική, Κορινθία και Μεσσηνία εξαρθρώθηκαν με μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση που οργάνωσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Ύστερα από πολύμηνες έρευνες, ταυτοποιήθηκαν 13 μέλη των δύο εγκληματικών ομάδων και συνελήφθησαν δέκα εξ αυτών σε περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας. Την πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελούσαν πέντε Ελληνες, οι οποίοι καλλιεργούσαν χασισοφυτείες στον Ταΰγετο και διακινούσαν την κάνναβη που παρήγαγαν. Εχουν συλληφθεί ένας 61χρονος, ο οποίος ήταν και ο αρχηγός, ένας 55χρονος, δύο ηλικίας 53 και 57 χρόνων, οι οποίοι κρατούνται ήδη στις φυλακές από τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Μάιο φέτος, και αναζητείται ένας 46χρονος.

Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε κάνναβη, κοκαΐνη και ναρκωτικά χάπια στην Αθήνα, στην Κορινθία και τη Μεσσηνία είχαν ηγετικό ρόλο δύο 39χρονοι, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, ενώ συμμετείχαν άλλοι πέντε Ελληνες, ηλικίας 35 έως 59 χρόνων, και ένας 41χρονος αλλοδαπός. Ο 59χρονος έκρυβε τα ναρκωτικά στο σπίτι του, σε περιοχή της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών έκαναν έρευνες σε σπίτια, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα, όπου βρέθηκαν τρία κιλά και 680 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 14 δενδρύλλια κάνναβης, 55 γραμμάρια λευκής ουσίας άγνωστης σύστασης, εξοπλισμός για την εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης και τέσσερις ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και ένα περίστροφο που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, δύο αεροβόλα πιστόλια το ένα με ενσωματωμένη διόπτρα και σιγαστήρα, ένα καψύλλιο χειροβομβίδας, μια κάννη όπλου, ένας γεμιστήρας πιστολιού, ένα κυνηγητικό όπλο, τρία κλομπ, δέκα μαχαίρια, 202 κροτίδες, έξι αμπούλες πεπιεσμένου αέρα, 297 σφαίρες, 13 κινητά, δύο οχήματα και 1.585 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ