Ράπισμα ΟΟΣΑ για την διαφθορά στην σκιά των σκανδάλων Novartis και Noor1

Must Read

Παγκόσμιος είναι πλέον ο διασυρμός της Ελλάδας, που εκτίθεται διεθνώς εξαιτίας της ασυδοσίας του πολιτικού συστήματος σε σκάνδαλα τύπου Novartis και Noor1. Αλλά και παλαιότερα σκάνδαλα όπως τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και των δημοσίων έργων, όπου πάλι εμπλέκονται ισχυροί οικονομικοί παράγοντες και πολιτικοί.

Ο ΟΟΣΑ που μάλιστα κάνει ειδική μνεία στα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, καθώς και στην διαφθορά «υψηλού τύπου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στηλιτεύει τόσο την ασυλία των ελλήνων πολιτικών όσο και τις αλλαγές με το νέο ποινικό κώδικα όπου η παθητική δωροδοκία μετατρέπεται σε πλημμέλημα.

Εξίσου φωτογραφική είναι και η αναφορά στο Noor1 αφού η έκθεση τοποθετεί τον χώρο της ναυτιλίας στον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας με αυτόν της υγείας, και στηλιτεύει την ανεξήγητη καθυστέρηση απόδοσης δικαιοσύνης σε αυτές τις υποθέσεις! Να υπενθυμίσουμε ότι το σκάνδαλο με το πλοίο της τουρκικής ηρωίνης ξέσπασε το 2015, 5 χρόνια μετά έχουμε ακόμα υπόθεση στο επίπεδο της ανάκρισης! Και τον ανακριτή όπως αποκαλύψαμε πριν από λίγο, να φεύγει για διακοπές!

 

«Οι συνταγματικές αλλαγές που εγκρίθηκαν στα τέλη του 2019 έχουν βελτιώσει τις διαδικασίες παραίτησης υπουργών και βουλευτών από την ασυλία, ωστόσο παραμένουν περίπλοκες. Αυτό σε συνδυασμό με τις αργές δικαστικές διαδικασίες, δημιουργεί προβλήματα για τη δίωξη υποθέσεων διαφθοράς υψηλού επιπέδου» σημειώνει η έκθεση.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΟΣΑ αναφέρεται με τέτοιο τρόπο κατά της Ελλάδας και τόσο συγκεκριμένα, παρόμοια αναφορά είχε γίνει το 2011 με μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο στα Σκόπια όπου συμμετείχε έλληνας επιχειρηματίας, οι αμερικάνοι είχαν ζητήσει δικαστική συνδρομή από την Ελλάδα, η οποία όμως δεν έγινε εφικτή λόγω εμπλοκής και κωλυσιεργίας από τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Και δεν μιλούσε για τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This