Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 63χρονος που προσπάθησε να αρπάξει κοριτσάκι

Must Read

Ενώπιον του ανακριτή, θα βρεθεί σήμερα προκειμένου να απολογηθεί, ο 63χρονος που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη με την κατηγορία της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου. Ο άνδρας, που αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτουν, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς να επιχειρεί να αρπάξει ένα 10χρονο κοριτσάκι που τριγυρνούσε στο κέντρο της πόλης πουλώντας χαρτομάντιλα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το περιστατικό έγινε το πρωί της Παρασκευής στην οδό Μητροπόλεως ενώ ο άντρας με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι ο 63χρονος Έλληνας φέρεται να πλησίασε το βουλγαρικής καταγωγής παιδί, τάχα για να αγοράσει χαρτομάντιλα καθώς προσπάθησε να το βάλει με το ζόρι σε ταξί! Η 10χρονη, όμως, αντιστάθηκε και κατάφερε να απομακρυνθεί, αναζητώντας την μητέρα της. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, κάλεσαν αμέσως την αστυνομία με αποτέλεσμα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης να σπεύσουν στο σημείο και να προσαγάγουν τον 63χρονο συνταξιούχο στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη -έπειτα από έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου και της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων– και ο άντρας πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Κατόπιν τον παρέπεμψε στον ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Δευτέρα.

Προανακριτικά, ο 63χρονος αρνήθηκε την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι η 10χρονη τον ακολούθησε. Όμως, όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος ο συνταξιούχος γνώριζε το κοριτσάκι -από το οποίο αγόραζε συχνά χαρτομάντιλα- αλλά και τη μητέρα του. Μάλιστα, πριν από μέρες φέρεται να είχε κάνει κάποια δώρα στη μικρή όπως ρούχα και παπούτσια, ενώ της είχε αγοράσει και κινητό (!) κάτι που σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος προανακριτικά, ήταν κάτι που γνώριζε η μητέρα της.

Αναφορικά με το περιστατικό της Παρασκευής, ο 63χρονος είπε πως ήταν πρωινές ώρες και έπινε τον καφέ του στην παραλιακή λεωφόρο όταν κάποια στιγμή τον πλησίασε η ανήλικη ζητώντας του να της αγοράσει και δεύτερο κινητό. Εκείνος, όπως ισχυριζεται, έφυγε από εκεί αλλά η 10χρονη τον ακολούθησε.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες για να εντοπίσουν τη 10χρονη και τη μητέρα της και όπως έγινε γνωστό το παιδί εξετάζεται από παιδοψυχολόγους της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This