Πέμπτη 24/6/2021

Δολοφονική επίθεση κατά Στέφανου Χίου: 30 ώρες χρειάστηκε για να βγάλει ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ

«Κάλλιο αργά, παρά ποτέ» λέει ο… σοφός ελληνικός λαός και η ΕΣΗΕΑ, έπειτα από 30 και πλέον ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του εκδότη και δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης, την ίδια ώρα που τα πολιτικά κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης, συνεχίζουν να σιωπούν.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών σε ανακοίνωσή του εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό» και σημειώνει: «Η ΕΣΗΕΑ αναμένει από τις Αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να παραδώσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Το δικαίωμα στη ζωή είναι ιερό και υπερβαίνει όλες τις διαφορετικές αντιλήψεις για το ύφος και το ήθος του δημόσιου λόγου που εκφέρει ο καθένας και κρίνεται από τους πολίτες και τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο πολιτικός κόσμος, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση, δεν έχει καταδικάσει τη συγκεκριμένη επίθεση. Όταν με το παραμικρό σε άλλες περιπτώσεις όλοι σπεύδουν να προλάβουν να βγάλουν πρώτοι τις σχετικές καταδικαστικές ανακοινώσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση, που από θαύμα δεν έχασε τη ζωή του ο γνωστός δημοσιογράφος, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Ιδιόρρυθμος και αντισυμβατικός

Και μπορεί ο Στέφανος Χίος να είναι ιδιόρρυθμος και να ασκεί κατά περίεργο και αντισυμβατικό τρόπο τη δημοσιογραφία, έχοντας απέναντί του πολλούς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η απόπειρα δολοφονίας του είναι ένα απλό θέμα, το οποίο μάλιστα δεν σχολιάζει κανείς. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και οφείλει να τοποθετηθεί για το νέο ισχυρό χτύπημα κατά της ελευθεροτυπίας, της δημοκρατίας και κυρίως της ζωής ενός ανθρώπου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ