Ένα βήμα προς τη δικαίωση των εργαζόμενων στην «Ελευθεροτυπία» η ερμηνευτική τροπολογία Τσιάρα

Must Read

Με ερμηνευτική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και υπερψηφίστηκε, οι πρώην εργαζόμενοι στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία είναι πλέον πρώτοι στην κατάταξη των πιστωτών έναντι των τραπεζικών ιδρυμάτων και έχουν βάσιμες ελπίδες να λάβουν μέρος των δεδουλευμένων τους…

Ο Υπουργός Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας στην Ολομέλεια την τροπολογία, ανέφερε πως σκοπός της «είναι να υπάρξει μια αποσαφήνιση των διατάξεων των Νόμων 4335 και 4336/2015 με τις οποίες καταργήθηκε η προνομιακή κατάταξη των απαιτήσεων των εργαζομένων στην αναγκαστική εκτέλεση και στη διαδικασία πτώχευσης».

Για να συνεχίσει: «Οι διατάξεις της τροπολογίας εφαρμόζονται μόνο σε όσους πλειστηριασμούς στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης που ξεκίνησε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά τις 19 Αυγούστου του 2015. Στην πραγματικότητα ερχόμαστε να αποσαφηνίσουμε μια, αν θέλετε, γκρίζα ζώνη, η οποία υπήρχε και αφορούσε, όπως ενδεχομένως όλοι μας γνωρίζουμε, πολλές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία (σ.σ. πτώχευσε πριν το 2015)».

Υπενθυμίζεται πως το ευεργετικό προνόμιο των εργαζομένων είχε καταργηθεί νομοθετικά μετά το 2015 και δεν ήταν πρώτες στην κατάταξη οι εργατικές απαιτήσεις έναντι των λοιπών πιστωτών μιας επιχείρησης η οποία είχε πτωχεύσει. Στο μεσοδιάστημα ανέκυψαν διάφορες ερμηνευτικές διχογνωμίες και αμφισβητήσεις πάνω στο θέμα αυτό.

Ο κ.Τσιάρας κατέληξε λέγοντας: «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι μια ρύθμιση για να δημιουργήσουμε κανόνες δικαίου και να ξεκαθαρίσουμε μια εκκρεμότητα, δείχνοντας την ευαισθησία και την ευθύνη μας απέναντι σε ζητήματα τα οποία έρχονται σε εκκρεμότητα από το παρελθόν και κάποια στιγμή πρέπει να τα λύσουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This