20-9-2020

Χειροπέδες σε πέντε άτομα που εμπλέκονται σε δεκάδες περιπτώσεις απάτης μέσω e-shop «βιτρίνα»

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ειδικευόταν σε ηλεκτρονικές απάτες, με το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού να σχηματίζει δικογραφία σε βάρος πέντε Ελλήνων.    

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η εν λόγω εγκληματική ομάδα εξαπατούσε πολίτες από τις αρχές Οκτωβρίου 2019, έως και τα μέσα Μαρτίου 2020, έχοντας ιδρύσει εταιρεία με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο, η οποία διέθετε φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Διέθεταν προς πώληση συσκευές κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικές συσκευές σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές, είτε αναρτώντας στην ιστοσελίδα τους, είτε μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων ευρείας καταναλωτικής απήχησης, προκειμένου να εξασφαλίζουν μεγάλη επισκεψιμότητα, πείθοντας τους αγοραστές να καταβάλλουν χρηματικά ποσά για τις παραγγελίες τους, χωρίς ποτέ, ωστόσο, να παραδίδουν τις αντίστοιχες συσκευές.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, η εταιρεία, μέσω δημοφιλούς ιστοσελίδας ευρείας καταναλωτικής απήχησης, ολοκλήρωσε 7.363 παραγγελίες προϊόντων, ενώ έχουν -μέχρι στιγμής- καταγγελθεί και εξιχνιαστεί 84 περιπτώσεις απάτης, συνολικής οικονομικής ζημιάς 30.832 ευρώ, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι να εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ.

Πρόστιμο 300.000 ευρώ

Μετά από έρευνες στο φυσικό κατάστημα που διατηρούσε η εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τερματικό μηχάνημα με εκτυπωμένες αποδείξεις, ταμειακή μηχανή με επτά μπλοκ αποδείξεων πληρωμής και είδη προς πώληση. Από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιβλήθηκε στην εταιρεία διοικητικό πρόστιμο των 300.000 ευρώ για παράβαση της Νομοθεσίας περί Προστασίας του Καταναλωτή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η διερεύνηση και άλλων περιπτώσεων, καθώς συγκατηγορούμενοι τυγχάνουν και άλλα άτομα, των οποίων η ταυτοποίηση αναμένεται.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ