Οι Αρχές έκαναν… τσακωτό στο Καβούρι ένα από τα «αφεντικά» της γεωργιανής μαφίας «Vor V Zakone»!

Must Read

Ακόμη ένα κεφάλι της… Λερναίας Ύδρας της γεωργιανής μαφίας «Vor V Zakone» που δρα στη χώρα μας, κατάφεραν να «κόψουν» οι αστυνομικές Αρχές, οι οποίες πέρασαν χειροπέδες σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης.

Ο άκρως επικίνδυνος κακοποιός συνελήφθη στο Καβούρι, καθώς καταζητούνταν από τις ισπανικές Αρχές με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για εγκληματική δράση. Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική σύλληψη «σεβαστού αρχηγού» της «Vor V Zakone» τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, στην προσπάθεια εξάρθρωσης της συμμορίας, τα μέλη της οποίας υποβάλλονταν ακόμη και σε πλαστικές επεμβάσεις στα δάχτυλά τους, με σκοπό να αλλοιώσουν τα δακτυλικά αποτυπώματά τους και να είναι έτσι σε θέση να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές σε περίπτωση σύλληψής τους.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε στο Καβούρι έπειτα από πληροφορίες και έρευνες που έκαναν το τελευταίο διάστημα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.
Μάλιστα, σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα σπρέι πιπεριού και η θήκη πιστολιού, γι’ αυτό και κρατήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ψευδή στοιχεία

Ο καταζητούμενος φέρεται ότι δήλωσε στους αστυνομικούς ψευδή στοιχεία, επιδεικνύοντας μάλιστα και σχετικό διαβατήριο. Στη συνέχεια όμως, έπειτα από συνεργασία και ανταλλαγή στοιχείων των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με τις ομόλογες ισπανικές και άλλες υπηρεσίες του εξωτερικού, ταυτοποιήθηκε ως ο διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Τα τελευταία χρόνια διέμενε μόνιμα στη Βάρκιζα και χρησιμοποιούσε διαφορετικά στοιχεία, είτε ως Ρώσος είτε ως Γεωργιανός, με ηλικία 36, 37 ή 39 ετών
Από τον φάκελό του προκύπτει ότι το 2004 «στέφθηκε» Vor V Zakone, (σ.σ.: κλέφτης του νόμου) που θεωρείται από τους ιδιαίτερα τιμητικούς τίτλους της γεωργιανής μαφίας. Όσοι φέρουν τον τίτλο «Vor V Zakone» αποτελούν τους καθοδηγητές των οργανώσεων και εμπνέουν τον σεβασμό του συνόλου των μελών της ομάδας.

Κύρια χαρακτηριστικά των οργανώσεων αυτού του τύπου αποτελούν η πίστη και η αφοσίωση στην ομάδα, η οποία διασφαλίζεται από το γεγονός ότι τα μέλη της έχουν κοινή εθνική και οικογενειακή βάση.

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λωρίδα της Γάζας: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή – Προγραμματίστηκαν συναντήσεις

Την ώρα που ο φόβος για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας εντείνεται και ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ...

More Articles Like This