Διάρρηξη στη Θεσσαλονίκη: Ο επιχειρηματίας κατάλαβε αμέσως τους δράστες – Μαρτυρίες για ύποπτο όχημα

Must Read

Ζαλίζει η αξία της λείας των «φαντομάδων» που τρύπωσαν τη νύχτα της Τετάρτης στο πολυτελές σπίτι του Παρασκευά Παλατιανά, «βασιλιά των πλαστικών» στη βόρεια Ελλάδα, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης!

Οι δράστες, οι οποίοι παρέμεναν ασύλληπτοι έως αργά την Πέμπτη, άρπαξαν μέσα από το χρηματοκιβώτιο το ποσό του 1.000.000 ευρώ (!) σε μετρητά, μαζί με 200 λίρες Αγγλίας και χρυσαφικά μεγάλης αξίας, κάνοντας δίχως αμφιβολία τη διάρρηξη της χρονιάς!

Η κινηματογραφική κλοπή έγινε γύρω στις 11 τη νύχτα της Τετάρτης, σύμφωνα με όσα φέρεται ότι κατέθεσε στην Αστυνομία ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο οποίος, μαζί με τα δύο αδέλφια του, Κωνσταντίνο και Αντώνη, βρίσκονται στο «τιμόνι» της Palaplast, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων άρδευσης στη χώρα. Εκείνη την ώρα, ο Παρασκευάς Παλατιανάς απουσίαζε από το σπίτι, καθώς έκανε διακοπές μαζί με την οικογένειά του στη Χαλκιδική, κάτι που πιθανότατα γνώριζαν οι άγνωστοι «ποντικοί» και το εκμεταλλεύτηκαν για να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Πάρκαραν το αυτοκίνητό τους σε κοντινή απόσταση από την πολυτελή μονοκατοικία του επιχειρηματία και εισέβαλαν στο εσωτερικό παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα. Έπειτα παραβίασαν ανενόχλητοι και με επαγγελματικό τρόπο το χρηματοκιβώτιο του επιχειρηματία, διαστάσεων 40Χ40 εκ., αρπάζοντας το πολύτιμο περιεχόμενό του. Με την ίδια άνεση βγήκαν από το σπίτι και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο, στο οποίο τους περίμενε ένας συνεργός τους, για να τραπούν σε φυγή με την πανάκριβη λεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλονικιώτικης εταιρίας αντιλήφθηκε από τα πρώτα λεπτά ότι στο σπίτι του γινόταν διάρρηξη, καθώς φέρεται ότι διαθέτει σύστημα με αισθητήρες ανίχνευσης, το οποίο στέλνει εικόνα στο κινητό του μόλις «πιάσει» κάποια κίνηση μέσα στους χώρους της μονοκατοικίας! Ώσπου να φτάσουν, όμως, στην περιοχή τα πρώτα περιπολικά της Αστυνομίας, οι δράστες είχαν προλάβει να γίνουν καπνός με τα κλοπιμαία.

Ενδείξεις για «εσωτερική» πληροφόρηση

Στο σπίτι του επιχειρηματία έσπευσε επίσης κλιμάκιο της Σήμανσης για να εντοπίσει DNA και αποτυπώματα, ενώ την ίδια ώρα οι Αρχές προσπαθούν να μάθουν πώς γνώριζαν οι διαρρήκτες ότι δεν ήταν κανείς στο σπίτι και αν είχαν «εσωτερική» πληροφόρηση για το ιλιγγιώδες χρηματικό ποσό που ο επιχειρηματίας κρατούσε φυλαγμένο στο χρηματοκιβώτιό του.

Παράλληλα, συλλέγουν πληροφορίες από το σύστημα ανίχνευσης κίνησης, καθώς και από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων, σε μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά στη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, πριν από τη διάρρηξη είχαν παρατηρήσει ένα ύποπτο αυτοκίνητο να κόβει για ώρα βόλτες στη γειτονιά και δεν αποκλείεται μέσα σε αυτό να ήταν οι διαρρήκτες. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This