Κυριακή 13/6/2021

Μπήκε να τον ληστέψει και τον σκότωσε πιέζοντας ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό του

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός 77χρονου, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός τα ξημερώματα της 4ης Αυγούστου μέσα στη μονοκατοικία του στη Μάνδρα Αττικής, όπου διέμενε μόνος, έφτασε έπειτα από σχεδόν ενάμιση μήνα η Ασφάλεια Αττικής, που ταυτοποίησε τον δολοφόνο – έναν 18χρονο από το Κουβέιτ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 77χρονου προκλήθηκε από ασφυξία, λόγω απόφραξης των αεροφόρων οδών. Όταν αποκαλύφτηκε το έγκλημα η Ασφάλεια έκανε επιτόπια έρευνα και διαπίστωσε ότι ο χώρος έφερε ίχνη αναστάτωσης, οπότε ως κίνητρο θεωρήθηκε η ληστεία. Μια και ο 77χρονος έμενε μόνος, δεν υπήρχαν μαρτυρίες για τα αντικείμενα ή τα χρήματα που είχε αρπάξει ο δράστης.

Ωστόσο, άτομα που γνώριζαν το θύμα κατέθεσαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας ότι γνώριζαν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου το οποίο διέθετε. Όμως, η συσκευή δεν εντοπίστηκε στη μονοκατοικία και όλα έδειχναν ότι την είχε πάρει ο δολοφόνος.

Από την έρευνα σε συνεργασία και με τις εισαγγελικές Αρχές προέκυψαν στοιχεία που έδειχναν ότι ο 18χρονος από το Κουβέιτ ήταν στο σπίτι όταν δολοφονήθηκε ο ιδιοκτήτης του. Μάλιστα, σύμφωνα με καταθέσεις προσώπων από τον κοινωνικό κύκλο του 77χρονου, ο νεαρός αλλοδαπός ανήκε στις στενές επαφές του. Στο πλαίσιο της έρευνας, η δικογραφία η οποία σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 18χρονος.

Ομολόγησε

Κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς ο νεαρός αλλοδαπός ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Όπως είπε ο 18χρονος, το θύμα κοιμόταν όταν μπήκε στη μονοκατοικία και άρχισε να ψάχνει στα δωμάτια, όπου βρήκε μόνο το κινητό και λίγα κέρματα. Όμως, ο 77χρονος ξύπνησε από τον θόρυβο και επιχείρησε να τον σταματήσει, και ο νεαρός υποστηρίζει ότι του επιτέθηκε και τον χτύπησε. Τότε εκείνος τον έριξε στο κρεβάτι και του πίεσε το πρόσωπο με ένα μαξιλάρι και ρούχα που βρήκε, προκαλώντας τον ασφυκτικό θάνατό του.

Έπειτα από αυτά, ο 18χρονος από το Κουβέιτ παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ