«Αρχαιολογικό μουσείο» είχαν στήσει αρχαιοκάπηλοι στο σπίτι 71χρονης στην Κάλυμνο!

Must Read

Το σπίτι μιας 71χρονης κατοίκου της Καλύμνου μετέτρεψαν σε μουσείο τα συγγενικά της πρόσωπα για τις αρχαιότητες που είχαν βρει, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που έκαναν την περασμένη Τρίτη οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος.

Κατά την έρευνα στην κατοικία της ηλικιωμένης εντόπισαν συνολικά 16 ενάλιες αρχαιότητες, μεταξύ των οποίων αμφορείς, βάζα και πιάτα με ίχνη από όστρακα κολλημένα πάνω τους. Όπως ισχυρίστηκε η 71χρονη, τα έφεραν στο σπίτι της συγγενικά της πρόσωπα που τα βρήκαν από πλοία τα οποία είχαν ναυαγήσει στα ανοιχτά, σε άγνωστες χρονικές περιόδους.

Ωστόσο, εκτός από τις αρχαιότητες, η ηλικιωμένη είχε ακόμη στην κατοχή της και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια και έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλύμνου με κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και παράνομη οπλοκατοχή.

Αρχαία νομίσματα

Αυτό το περιστατικό αρχαιοκαπηλίας δεν ήταν το μόνο που εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στην Κω συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός που υποβλήθηκε σε έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του έξι νομίσματα αρχαιολογικής αξίας.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, ενώ ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, ο οποίος του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This