Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Φραγκισκανικός μοναχός που παρενοχλούσε προσφυγόπουλα στη Θεσσαλονίκη «έφαγε» έξι χρόνια

Το προσωπείο του «καλού Σαμαρείτη» είχε φορέσει ένας 52χρονος καθολικός μοναχός του Φραγκισκανικού Τάγματος, προκειμένου να… εκτονώνει τα καταπιεσμένα ένστικτά του πάνω στα άγουρα κορμιά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από το Πακιστάν!

Ώσπου τα ανήλικα θύματά του βρήκαν κάποια στιγμή το σθένος να τον καταγγείλουν, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών.

Το μαρτύριο των παιδιών ξεκίνησε περί τα τέλη του 2017, όταν ο καταδικασμένος Γάλλος μοναχός εμφανίστηκε στη ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», και συγκεκριμένα στη δομή προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων που δέχεται αιτήματα για τη στέγαση των παιδιών, και ζήτησε να παράσχει τη βοήθειά του σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Χωρίς να υποψιαστούν όσα θα ακολουθούσαν, οι υπεύθυνοι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της «ΑΡΣΙΣ» αποδέχθηκαν το αίτημα του… φιλεύσπλαχνου μοναχού και του ανέθεσαν αρχικά τη φροντίδα τεσσάρων ασυνόδευτων αγοριών ηλικίας 14, 16 και 17 χρόνων, τα οποία στη συνέχεια έγιναν επτά.

Όταν, όμως, ο 52χρονος πήρε τα παιδιά στο σπίτι που του είχε παραχωρήσει η ΜΚΟ στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, άρχισε να τα παρενοχλεί σεξουαλικά!

Τα απειλούσε

Συγκεκριμένα, φέρεται ότι υποχρέωσε επανειλημμένα το ένα από αυτά σε παρά φύσιν συνουσία, ενώ καθημερινά τα ακολουθούσε στο μπάνιο, όπου τα άλειφε ολόκληρα με κρέμες, τα χάιδευε σε απόκρυφα σημεία και τους ζητούσε να προχωρήσουν σε ερωτική επαφή! Όταν εκείνα αρνούνταν να υποκύψουν στις αρρωστημένες επιθυμίες του, τα απειλούσε ότι δεν θα τους έδινε φαγητό και θα τα έδιωχνε από το σπίτι!

Μετά την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο μοναχός κατέθεσε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης. Όμως, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του και ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για νέα συζήτηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ