Σεσημασμένος έμπορος ναρκωτικών στη Λαμία εμπότιζε με χημικά το επικίνδυνο ναρκωτικό salvia και το πουλούσε

Must Read

Χειροπέδες πέρασαν σε έναν σεσημασμένο έμπορο ναρκωτικών οι άνδρες της Αστυνομίας στη Λαμία, καθώς εμπότιζε με χημικές ναρκωτικές ουσίες το επικίνδυνο παραισθησιογόνο salvia των σαμάνων της Κεντρικής Αμερικής και το προμήθευε σε χρήστες ναρκωτικών μαζί με τον… πατέρα του!

Ο έμπορος ναρκωτικών «μυρίστηκε» την εισβολή των αστυνομικών στο σπίτι του, οπότε πρόλαβε να πετάξει τα φυτικά αποσπάσματα του επικίνδυνου παραισθησιογόνου μέσα στο αναμμένο τζάκι του σπιτιού του, στη Λαμία. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν να περισώσουν ένας μέρο από τα ναρκωτικά, μαζί με το καμένο μπουκάλι που περιείχε υγρό εμποτισμού και να του περάσουν χειροπέδες.

Τα ευρήματα στην οικεία των δραστών

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν στο σπίτι ένα τσιγαριλίκι, δυο συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα salvia βάρους 148 γραμμαρίων, πλήθος χάρτινα περιτυλίγματα, ένα μπουκάλι με υγρό εμποτισμού βάρους 418 γραμμαρίων, ένας μεταλλικός τρίφτης και ένα ηλεκτρικό μίξερ με υπολείμματα ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη ένα αεροβόλο τυφέκιο, ένα ξίφος μήκους 55 εκατοστών και το ποσό των 190,50 ευρώ.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι, ο πατέρας του δράστη με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, που επίσης συνελήφθη. Το όχημα κατασχέθηκε όπως επίσης και δυο μοτοσικλέτες που ανήκουν στον γιο του, ο οποίος, μάλιστα, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά.

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, όπου μέσω των συνηγόρων τους ισχυρίστηκαν ότι τα φυτικά αποσπάσματα που βρέθηκαν στο σπίτι τους δεν είναι παράνομες ναρκωτικές ουσίες. Ωστόσο, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Άκρως επικίνδυνο για τη ζωή του χρήστη το ναρκωτικό που πουλούσαν πατέρας και γιος

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έφτασαν στα ίχνη τους, μετά από αρκετά περιστατικά λιποθυμίας χρηστών, που είχαν καταναλώσει το άκρως επικίνδυνο ναρκωτικό. Όπως προέκυψε από την ανάλυση πρόκειται για Salvia, ένα ψυχοτρόπο φυτικό παραισθησιογόνο γνωστό στους Ινδιάνους της επαρχίας Οαξάκα του Μεξικό. Θεωρείται πιο ισχυρό και από το LSD, δρα σε λίγα δευτερόλεπτα και προκαλεί έντονες παραισθήσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή του χρήστη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This