Παρασκευή 18/6/2021

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα! Κατηγορείται για φρικτά εγκλήματα (video)

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται μέλος του ISIS ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αθήνα. 

Ο 27χρονος που είχε καταγωγή από τη Συρία, βρισκόταν στη χώρα μας από το 2018, όταν στις 28 Μαρτίου κατάφερε να μπει στην Ελλάδα και να μείνει σε δομή φιλοξενίας αλλοδαπών.

Ο τζιχαντιστής ομολόγησε ότι συμμετείχε σε τρομοκρατικά εγκλήματα και δολοφονίες, ενώ  σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, όπως επίσης και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζουν να ερευνούν ενδελεχώς την ανοιχτή δομή φιλοξενίας αλλοδαπών όπου έμενε αυτά τα δύο χρόνια. 

Το βίντεο από τη Συρία

Ο 27χρονος βρισκόταν σε επιτήρηση από καιρό ήταν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Αυτό αναφέρουν έγκυρες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 27χρονος είχε εισέλθει το 2018 στην Ελλάδα ως πρόσφυγας, μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους και είχε αιτηθεί άσυλο, που όμως δεν του έχει χορηγηθεί ακόμα. Την αφορμή για την προσαγωγή του, αρχικά, έδωσε ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό.

Μετά από αυτό, ο Σύρος ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ