Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Must Read

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών.

Τα μέλη της σπείρας συναντήθηκαν στους χώρους του αεροδρομίου με τους έξι αλλοδαπούς και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες. Τους συνόδευσαν μάλιστα ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης, όπου αστυνομικοί αρχικά προέβησαν στον έλεγχό τους και αμέσως μετά τους συνέλαβαν, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων δεκαπέντε διαβατήρια διαφόρων χωρών, 39 δελτία ταυτοτήτων διαφόρων χωρών, 5 άδειες διαμονής, 4 άδειες ικανότητας οδήγησης, 2 δελτία αιτούντος ασύλου, 1 ταυτότητα ομογενούς, 1 visa, 1 κάρτα κοινωνικής ασφάλισης, 6 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, 1 μαχαίρι και χρηματικά ποσά 490 ευρώ, 94 δολαρίων και 790 κορωνών Σουηδίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες, είναι μέλη κυκλώματος διακινητών αλλοδαπών, τους οποίους προμήθευαν με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, είτε πλαστά είτε γνήσια τρίτων ατόμων που προσομοίαζαν με τους διακινούμενους, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να μεταβούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Επίσης, το κύκλωμα φρόντιζε για τη στέγαση των αλλοδαπών σε διαμερίσματα με βραχυπρόθεσμη μίσθωση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This