Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που «έγδυνε» μοναχικά γεροντάκια στην Αιτωλοακαρνανία

Οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε δέκα Ρομά και έναν συνταξιούχο αστυνομικό που τους βοηθούσε

Must Read

Δέκα Ρομά κακοποιοί και ένας συνταξιούχος αστυνομικός, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στην Πάτρα, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, με τη λεία τους να ξεπερνά τα 100.000 ευρώ, συνελήφθησαν κατά την διάρκεια ευρείας επιχείρησης αστυνομικών της Ασφαλείας Πατρών με την συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε..

Ο αρχηγός της σπείρας που έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέσω του Αλβανού συνεργού του, για να εκτελούν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια μοναχικών ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές. Είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στη Λευκάδα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα του ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών για ληστείες.

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση σε Πάτρα και Αιτωλοακαρνανία – Τουλάχιστον δέκα συλλήψεις μελών σπείρας που ρήμαζε σπίτια

Όσον αφορά στον τρόπο δράστης της σπείρας, οι συλληφθέντες στρατολογούσαν άτομα από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που τους έδιναν πληροφορίες για ηλικιωμένους που έμεναν μόνοι. Στη συνέχεια, πήγαιναν στα σπίτια τους παριστάνοντας τους αστυνομικούς, τους ακινητοποιούσαν με την χρήση βίας και άρπαζαν τις οικονομίες τους.

Εξιχνίασαν 7 ληστείες και 26 κλοπές και διαρρήξεις

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εξιχνίασαν επτά ληστείες και 26 κλοπές και διαρρήξεις που διέπραξε η σπείρα από τις αρχές του έτους σε περιοχές του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού, του Αγρινίου, του Ξηρόμερου, της Βόνιτσας και της Αμφιλοχίας. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν εννέα Ρομά, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, αλλά και ο Αλβανός άμεσος συνεργάτης του φυλακισμένου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε έρευνες στις κατοικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα περίστροφο, 55 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, δυο φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, μια συσκευή GPS tracker, ένα ξύλινο αστυνομικό κλομπ, 15 κινητά, πλήθος κάρτες sim, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες full –face και 800 ευρώ. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν, ακόμη, δυο αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου για τα όπλα και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This