Εννέα νέα πρόσωπα στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, με την ελπίδα να εξιχνιαστεί η εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου

Ανάμεσά τους οι γιοι και η σύζυγος του 78χρονου που έχει καταδικαστεί για απαγωγή μετά φόνου του 26χρονου φοιτητή

Must Read

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης με την εξαφάνιση και τη δολοφονία του φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν τον Αύγουστο του 2012, και μπαίνουν νέα πρόσωπα στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, διαψεύδοντας τη θεωρία ότι, αν δεν βρεθεί πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα.

Η υπόθεση βρίσκεται ξανά στα χέρια ανακρίτριας, η οποία ερευνά εννέα νέους κατηγορουμένους. Ανάμεσά τους είναι οι δύο γιοι και η σύζυγος του 78χρονου ισοβίτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως ο εγκέφαλος της απαγωγής και του φόνου του Μάριου. Σε βάρος των εννέα νέων κατηγορουμένων απαγγέλθηκαν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για συνέργεια στην αρπαγή και στην ανθρωποκτονία του 26χρονου φοιτητή.

Τραγική φιγούρα είναι η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, η οποία ζητά εδώ και σχεδόν εννέα χρόνια να μάθει πού βρίσκεται το σώμα του παιδιού της. Την Παρασκευή η Βαρβάρα Θεοδωράκη βρέθηκε ξανά στα δικαστήρια και υπέβαλε στο γραφείο της 1ης τακτικής ανακρίτριας, που ερευνά εκ νέου την υπόθεση, παράσταση πολιτικής αγωγής για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος των νέων προσώπων που εμπλέκονται σε αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκεται ήδη έκθεση ειδικού ερευνητή από τον Καναδά, η οποία συντάχθηκε έπειτα από αίτημα της πολιτικής αγωγής. Η έκθεση αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα απαγωγής και στη συνέχεια δολοφονήθηκε. Ο Καναδός ερευνητής εκτιμά ότι το άψυχο σώμα του 26χρονου φοιτητή μεταφέρθηκε από τους απαγωγείς στα Γεράνεια Όρη, όπου φρόντισαν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος του.

Το περασμένο καλοκαίρι, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της αρπαγής και της δολοφονίας του Μάριου, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Μαζί του καταδικάστηκαν τρεις ακόμα κατηγορούμενοι για συνέργεια και απόπειρα εκβίασης. Η σύζυγος του «εγκεφάλου» είχε καταδικαστεί από το πρωτόδικο δικαστήριο σε κάθειρξη 18 ετών, αλλά πλέον βρίσκεται ξανά στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 2012 και στη συνέχεια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο «εγκέφαλος» έστησε ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να εξασφαλίσει λύτρα άνω των 600.000 ευρώ. Ήταν φίλος της οικογένειας και παρίστανε ακόμα και τον πράκτορα αμερικανικών υπηρεσιών, για να μπορεί να ελέγχει τις κινήσεις της γυναίκας η οποία έψαχνε απεγνωσμένα το παιδί της.

Σχεδίαζε και την απαγωγή της μητέρας του φοιτητή

Ο ρόλος του ήρθε στο φως μετά την αποκάλυψη, από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, μιας μεγάλης κηλίδας αίματος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, με το οποίο εκτιμάται ότι μετέφερε τη σορό του φοιτητή στο σημείο όπου εξαφανίστηκαν τα ίχνη του εγκλήματος. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο επισημάνθηκε ότι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης σχεδίαζε ακόμα την απαγωγή και της μητέρας του Μάριου, προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα! 

Στην απολογία του, ο 78χρονος επέμενε πεισματικά ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου ζει και έφυγε στο εξωτερικό, επειδή είχε μπλεξίματα με ναρκωτικά. Ακόμα και η εισαγγελέας τον είχε καλέσει να αποκαλύψει πού βρίσκεται το σώμα του άτυχου φοιτητή προκειμένου να ησυχάσει η μητέρα του, αλλά εκείνος επέμενε στους ισχυρισμούς του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο αναδείχτηκαν πτυχές της υπόθεσης, οι οποίες δεν είχαν ερευνηθεί από τις Αρχές. Οι δικαστές και η εισαγγελέας της έδρας εντόπισαν τους ρόλους συγκεκριμένων προσώπων, για τους οποίους δεν πήραν απαντήσεις. Η εισαγγελέας, εκτιμώντας ότι ο φοιτητής είναι νεκρός, είχε προαναγγείλει από την έδρα τις συμπληρωματικές διώξεις, που τελικά ασκήθηκαν σε βάρος των νέων κατηγορουμένων.

Όμως, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα της τραγικής μάνας: «Πού είναι ο Μάριος;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This