Επίθεση με μαχαίρια και καδρόνια σε δομή με ανήλικους μετανάστες στο Ωραιόκαστρο

Must Read

Άγρια επίθεση με σιδηρολοστούς, μαχαίρια και καδρόνια πραγματοποίησαν χθες το βράδυ περίπου δέκα νεαροί σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ωραιόκαστρο, όπου στεγάζονται άτομα ηλικίας 12-14 ετών.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 χθες το βράδυ όταν οι δράστες φώναξαν απειλητικά συνθήματα και έσπασαν τις πόρτες του σπιτιού της δομής για να βρούνε τα ανήλικα παιδιά, τα οποία όταν αντιλήφθηκαν τις προθέσεις τους, άρχισαν να τρέχουν έντρομα. 

Ένας από τους πρόσφυγες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος και ακόμη τρία ανήλικα που έφεραν ελαφρά τραύματα, δέχτηκαν πρώτες βοήθειες. Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Θοδωρής Καραγιάννης δήλωσε πως οι δράστες επιτέθηκαν στα ανήλικα προσφυγόπουλα με μαχαίρια, σιδηρογροθίες και δοκάρια. «Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των νεαρών είχε οργάνωση και σχέδιο, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου, όπως αποδεικνύεται και από σχετικό υλικό» σημείωσε ο δικηγόρος και συνέχισε τονίζοντας πως θα προβούν σε άσκηση μηνυτήριας αναφοράς στην αρμόδια Εισαγγελία.

«Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το σύνολο των δομών που λειτουργούν από το φορέα παρουσιάζουν υποδειγματική λειτουργία, βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές και έχουν αναπτύξει άριστη σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας στην προστασία των απροστάτευτων ανηλίκων και δίχως να έχει ποτέ δοθεί το παραμικρό δικαίωμα. Οφείλουμε, λοιπόν, ο καθένας μας να προστατεύσει τέτοιες κινήσεις αγάπης απέναντι σε κάθε πράξη μίσους» κατέληξε ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This