Τρίτη 15/6/2021

Με 850 πλαστά διαβατήρια πιάστηκαν «στα πράσα» δύο Αλγερινοί που διακινούσαν λαθρομετανάστες

Οι συλληφθέντες έκρυβαν τα κλεμμένα και πλαστογραφημένα έγγραφα σε ειδικές κρύπτες στο όχημά τους

Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεφυτρώνουν τα κυκλώματα των αλλοδαπών που διακινούν πλαστά έγγραφα στο κέντρο της Αθήνας και νομιμοποιούν μετανάστες, παρά τις απανωτές συλλήψεις και εξαρθρώσεις συμμοριών από τους αστυνομικούς.

Μόλις οι αλλοδαποί εγκατασταθούν στο κέντρο και μάθουν τα κόλπα της πιάτσας, στήνουν αμέσως τη «βιομηχανία» των πλαστών εγγράφων και θησαυρίζουν από τις… καραβιές των νεοαφιχθέντων μεταναστών.

Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγίου Παντελεήμονα κατάφεραν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής να εξαρθρώσουν μια σπείρα Αλγερινών που «πλημμύριζε» την Αθήνα με πλαστά έγγραφα και με αυτό τον τρόπο έδινε νόμιμη υπόσταση και νέα στοιχεία σε παράνομους μετανάστες, ακόμα και σε κακοποιούς.

Η επιχείρηση των αστυνομικών έγινε στην οδό Πιπίνου, όπου γνώριζαν ότι διακινούνται τα κλεμμένα και πλαστογραφημένα έγγραφα. Έτσι, αναπτύχθηκαν διακριτικά στην περιοχή και περίμεναν τους Αλγερινούς. Όταν δύο μέλη του κυκλώματος βγήκαν από ένα αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας, οι αστυνομικοί τα ακινητοποίησαν.

πλαστά διαβατήρια

Από τον έλεγχο στο όχημά τους εντοπίστηκαν ειδικές κρύπτες και μία βαλίτσα, μέσα στην οποία είχαν πλήθος διαβατηρίων. Συνολικά κατασχέθηκαν 850 διαβατήρια, τα οποία οι αλλοδαποί ισχυρίστηκαν ότι τα είχαν κλέψει από το εξωτερικό, με σκοπό τη διακίνησή τους.

Η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστούν και οι συνεργοί που θεωρείται δεδομένο ότι έχουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ