Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Διέρρηξαν το σπίτι του Μηνά στην Μύκονο – Η τέφρα του βρισκόταν σε περίοπτη θέση

Αγωνία για τους συγγενείς μέχρι να επιβεβαιώσουν ότι το κουτί ήταν άθικτο

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει τον τελευταίο καιρό το φαινόμενο των διαρρήξεων στη Μύκονο. Το νησί των ανέμων πλήττεται από τη δράση των «ποντικών», με τις κλοπές να έχουν γίνει καθημερινότητα για τους κατοίκους. Μέχρι πρότινος, τα περιστατικά αυτά αυξάνονταν τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν το νησί γέμιζε από τουρίστες. Ωστόσο, πλέον οι κάτοικοι ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας, αφού οι κλοπές εξακολουθούν να αποτελούν το μόνιμο πρόβλημά τους. Τρεις φούρνοι -και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους-, ένα pet shop, ένα περίπτερο και ένα μίνι μάρκετ έχουν γίνει μέχρι τώρα λεία διαρρηκτών μετά την έλευση του νέου χρόνου. Με δεδομένο ότι η ζωή είναι πιο ήσυχη τους χειμερινούς μήνες στο νησί, ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικός και η συχνότητα των κρουσμάτων μεγάλη.

Η τέφρα του Μηνά

Μάλιστα, από τα «δόντια» των διαρρηκτών δεν γλίτωσε ούτε το σπίτι του αλησμόνητου Μηνά. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του διάσημου σχεδιαστή κοσμημάτων, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 82 ετών, ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια.

Ο σχεδιαστής είχε την επιθυμία να αποτεφρωθεί και η τέφρα του να παραμείνει στο σπίτι της Μυκόνου που υπεραγαπούσε. Έτσι, οι συγγενείς του δημιούργησαν έναν χώρο στο σπίτι, όπου τοποθέτησαν σε περίοπτη θέση ειδικό κουτί μέσα στο οποίο βρισκόταν η τέφρα του. Οι διαρρήκτες έκαναν το σπίτι άνω κάτω και, τελικά, άρπαξαν διάφορα πολύτιμα αντικείμενα. Ομως, δεν πείραξαν το κουτί στο οποίο βρίσκεται η τέφρα! Ωστόσο, οι συγγενείς του Μηνά πέρασαν στιγμές αγωνίας έως ότου επιβεβαιώσουν ότι το κουτί ήταν άθικτο στη θέση του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ