Θεσσαλονίκη: Οι δουλέμποροι της… Riviera βασάνιζαν σε ζωντανή σύνδεση τις «μαύρες»!

Must Read

Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως για το διεθνές κύκλωμα δουλεμπόρων που εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης «RIVIERA». Όπως αποκαλύφθηκε, τα μέλη του βιντεοσκοπούσαν τους ανελέητους ξυλοδαρμούς των παράτυπων μεταναστών που έφερναν από την Τουρκία, τους κρατούσαν ομήρους φυλακίζοντάς τους σε μια αποθήκη στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και τους εξανάγκαζαν να στέλνουν τα βίντεο σε συγγενείς τους προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά ως λύτρα. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι ξυλοδαρμοί ήταν σε ζωντανή σύνδεση…

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Riviera» κατέγραψε χιλιάδες συνομιλίες μεταξύ μελών κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω Έβρου.

Έβρος μετανάστες

Ένας παράτυπος μετανάστης καταγράφηκε να επικοινωνεί με συγγενή του και του περιγράφει τον Γολγοθά του, λέγοντας: «Είμαστε Θεσσαλονίκη, κανόνισε για τα χρήματα, 900 ευρώ πρέπει να πληρώσω το άτομο. Με έχουν χτυπήσει άσχημα. Μου έσπασαν το χέρι».

Οι δουλέμποροι επικοινωνούσαν μεταξύ τους με κώδικες και παραπλανητικά ονόματα. Οι συνομιλίες ανάμεσά τους για τους παράτυπους μετανάστες είναι σοκαριστικές και μαρτυρούν την ωμότητα και τις μαρτυρικές στιγμές που βίωσαν οι όμηροι, με απειλές και άγριους ξυλοδαρμούς, όπως προκύπτει από μία από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της επιχείρησης. Σε αυτήν, δυο μέλη του κυκλώματος συνεννοούνται για το «φόρτωμα» των ομήρων.

Α: «Εχω 20 μαύρες μαζί μου, που δεν περπατάνε, κουράζονται εύκολα. Θα τις παραδώσω στο “μικρό μαλακό βουνό”. Αν αυτοκτονήσουν οι Αραβες, να το κάνω και εγώ;»

Β: «Να βάλεις στο πρώτο αμάξι με ωραίο τρόπο τους εννέα και στο δεύτερο τους οκτώ. Να τους πεις πως οι οδηγοί είναι Ελληνες και θα τους δείρουν».

«Αφεντικά» του κυκλώματος φέρεται ότι ήταν οι Πακιστανοί Μανάν και Ουσμάν, 36 και 33 χρόνων. Ο Μανάν ήταν παλαιότερα τοποτηρητής στην Ελλάδα και αναβαθμίστηκε σε αρχηγικό μέλος. Ο Ουσμάν συντόνιζε από το κέντρο της Αθήνας, συνομιλούσε με ηγετικά στελέχη στην Τουρκία και έβγαινε πολύ σπάνια από το σπίτι του για να μη συλληφθεί. Μάλιστα, αποκαλούσαν «δάσκαλο» έναν 24χρονο από το Πακιστάν, ο οποίος ήταν παλαιότερα συνοδός και είχε χαρτογραφήσει όλα τα μονοπάτια των ορεινών διαδρομών ως τα σημεία επιβίβασης σε οχήματα. Σε αυτές τις διαδρομές είχαν και… checkpoints, όπου αποθήκευαν στεγνά ρούχα σε περίπτωση που έβρεχε και φορητούς φορτιστές για τα κινητά τους τηλέφωνα!

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This