Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών: Σύλληψη σεσημασμένου διαρρήκτη με τη μέθοδο PLOFKRAAK

Οι Αρχές εξιχνίασαν 12 περιπτώσεις διαρρήξεων και απόπειρας διαρρήξεων ΑΤΜ, 8 κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και 3 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα 30χρονος ημεδαπός που συνελήφθη την Παρασκευή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις σε Α.Τ.Μ. με τη μέθοδο PLOFKRAAK.

Επίσης, οι Αρχές εξιχνίασαν 12 περιπτώσεις διαρρήξεων και απόπειρας διαρρήξεων ΑΤΜ, 8 κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και 3 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο 30χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., με ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εκρήξεις και λοιπές παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, είναι ο Αμανατίδης Χουσάν του Αθανασίου και της Οξάνα, γεν. 9/4/1991 από Καζακστάν.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο 30χρονος μαζί με συνεργούς του, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2017, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις Α.Τ.Μ. με τη μέθοδο PLOFKRAAK (διοχέτευση εύφλεκτου αερίου στο εσωτερικό του ΑΤΜ και πρόκληση έκρηξης), σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Ευβοίας.

Για την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία συνήθως τοποθετούσαν πινακίδες που είχαν αφαιρέσει από άλλα οχήματα. Στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε απόμερα σημεία και τα πυρπολούσαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Από την μέχρι σήμερα έρευνα εξιχνιάσθηκαν:

-5 διαρρήξεις Α.Τ.Μ
-7 απόπειρες διάρρηξης Α.Τ.Μ
-8 κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων
-3 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας

Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών από τις προαναφερόμενες διαρρήξεις, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ