Χειροπέδες σε Ρομά που έκλεβαν συστηματικά καταλύτες από αυτοκίνητα στη Δυτική Αττική

Όταν δεν μπορούσαν να τους αποσπάσουν, αφαιρούσαν ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης

Must Read

Τη Δυτική Αττική είχαν «ρημάξει» δύο νεαροί Ρομά, οι οποίοι έκλεβαν συστηματικά τους καταλύτες από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Οι δύο Ρομά, ηλικίας 18 και 22 ετών, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., λίγο αφότου «βούτηξαν» από το εσωτερικό φορτηγού τσαντάκι που περιείχε χρήματα και κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν με αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, κι αφού τους ακινητοποίησαν, τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής.

Στο εσωτερικό του εν λόγω οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε καταλύτης Ι.Χ. αυτοκινήτου, ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και με τη χρήση γρύλλου αφαιρούσαν τους καταλύτες τους, είτε κόβοντάς τους, είτε… αφαιρώντας ολόκληρο το σύστημα εξάτμισης! Μάλιστα, σε περιπτώσεις όπου στα σταθμευμένα οχήματα δεν ήταν εφικτή η επί τόπου αφαίρεση του καταλύτη, τα έκλεβαν και τα οδηγούσαν σε ερημικά σημεία, όπου και τον αφαιρούσαν με την ησυχία τους.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών καταλυτών από Ι.Χ. αυτοκίνητα και μία κλοπή αυτοκινήτου, στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This