Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Προηγήθηκε αξιοποίηση πληροφοριών που έφτασαν στις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας

Must Read

Στην εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας, εκ των οποίων η μία κακουργηματικού χαρακτήρα, έφτασαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, που υποβλήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, αλλά δεν συνελήφθη κανείς, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η πρώτη υπόθεση διερευνήθηκε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών (National Child Exploitation Coordination Center) που εδρεύει στον Καναδά, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του Διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας κατέχουν και διακινούν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Οι άλλες τρεις υποθέσεις διερευνήθηκαν, επίσης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που έφτασαν στις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ψηφιακά πειστήρια

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7 σκληροί δίσκοι, κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim και φορητή συσκευή αποθήκευσης (usb). Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά στο 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο [email protected]
  • Μέσω twitter @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης της Ελληνικής Αστυνομίας: https://portal.astynomia.gr
  • Μέσω της εφαρμογής CYBERΚΙD για έξυπνα τηλέφωνα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This