Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός που είχε ληστέψει τράπεζα στην Πρέβεζα

Must Read

Συνελήφθη στην Πρέβεζα 35χρονος αλλοδαπός, δράστης της ένοπλης ληστείας που έγινε την περασμένη Δευτέρα 5 Αυγούστου, σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Πάργα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία, απόδραση κρατουμένου, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η συμμετοχή του 35χρονου στη ληστεία, ο οποίος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε), ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και συνελήφθη από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.

Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε σε σπίτι όπου έμενε προσωρινά και χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το ποσό των 8.240 ευρώ και 100 δολάρια Η.Π.Α., τα οποία προέρχονταν από την ληστεία,
  • πιστόλι διαμετρήματος 9 mm,
  • πλαστή ταυτότητα ιταλικών Αρχών και
  • τρία κινητά τηλέφωνα.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκαν επιπλέον για τον 35χρονο τα παρακάτω:

  •  είναι δραπέτης φυλακών, καθώς από τις 25 Ιανουαρίου 2012, δεν είχε επιστρέψει από τακτική άδεια στην Κλειστή Φυλακή Πατρών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών, για ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα,
  •  εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 19 ετών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων,
  • εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης 6 μηνών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση και οι έρευνες ενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This