Φρίκη! Σκότωνε γεράκια με «όπλο» τα παγιδευμένα περιστέρια του

Must Read

Αντιμέτωποι με ένα αδίκημα που καταγράφεται ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά βρέθηκαν οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, αφού συνέλαβαν έναν άνδρα που παγίδευε γεράκια, για να τα… εκδικηθεί επειδή προσπαθούσαν να επιτεθούν στα περιστέρια του! Μάλιστα, «θωράκιζε» με παγίδες τα περιστέρια, έτσι ώστε, εκτός από τα ίδια, να σκοτωθούν και τα αρπακτικά που θα τους ορμούσαν!

Το τραυματισμένο γεράκι και το νεκρό περιστέρι στα χέρια μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων

Ο δράστης, που είναι «περιστεράς», δηλαδή χομπίστας ιδιοκτήτης περιστεριών, συνήθιζε να «εξοπλίζει» τα περιστέρια με τρόπο που να παγιδεύονται τα γεράκια αν τους επιτεθούν. Το κίνητρο γι’ αυτή την παρανοϊκή ενέργεια δεν ήταν άλλο από την «τιμωρία» κατά του θηρευτή των πτηνών του!

Αποτρόπαιο θέαμα

Την περασμένη Τρίτη, στο Ίλιον, πολίτες εντόπισαν το αποτρόπαιο θέαμα των δύο πουλιών που ήταν εγκλωβισμένα στην παγίδα, με το περιστέρι ήδη νεκρό και το γεράκι τραυματισμένο. Αμέσως, ειδοποίησαν την περιβαλλοντική οργάνωση ΑΝΙΜΑ και, σε συνεργασία με τη Θηροφυλακή, το Δασαρχείο και τον Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοτροφίας, στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη του εμπνευστή της αποτρόπαιης παγίδας.

Το τραυματισμένο γεράκι και το νεκρό περιστέρι στα χέρια μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων

Ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Αθανασίου εντόπισε στο περιστέρι τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, του τηλεφώνησε, δήλωσε ότι είναι και αυτός «περιστεράς» και του πρότεινε να συναντηθούν για να του δώσει το πτηνό του. Ετσι κι έγινε, μόνο που, όταν εμφανίστηκε ο δράστης, αντί να παραλάβει το περιστέρι, είδε μπροστά του τους άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This