Ο κατά συρροή βιαστής κυκλοφορούσε ελεύθερος χάρη στο νέο Ποινικό Κώδικα!

“Έσπασε” τα ισόβια και είχε αποφυλακιστεί ένα μήνα διαπράττοντας τρεις βιασμούς

Must Read

Με την ίδια… πατέντα του Ποινικού Κώδικα αποφυλακίστηκε και ο Ευθ. Γιαννουσάκης για τους 2,1 τόνους ηρωίνης του “Noor 1”

Ελεύθερος κυκλοφορούσε εδώ και ένα μήνα ο 38χρονος βιαστής που κατηγορείται για βιασμούς τριών γυναικών στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία 58χρονου ψυχιάτρου πριν από δέκα χρόνια.

Αν και το Εφετείο είχε επιβάλει στον ίδιο και στην κουβανικής καταγωγής αρραβωνιαστικιά του, πρώην σύζυγο του ψυχιάτρου ισόβια κάθειρξη, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση με το σκεπτικό ότι έπρεπε να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Έτσι, χάρη στο νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διατήρησε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το ζευγάρι ξαναδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο και με την χορήγηση του ελαφρυντικού “έσπασαν” τα ισόβια.

Στον 38χρονο και την αρραβωνιαστικιά του επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών και μετά την έκτιση εννέα ετών και τη συμπλήρωση των 3/5 της συνολικής τους ποινής, αφέθηκαν ελεύθεροι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη το Σεπτέμβριο του 2010. Ο άτυχος ψυχίατρος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του, φέροντας αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος.

Όμως χάρη στην χορήγηση ελαφρυντικού, καθώς προβλέπεται με το νέο Ποινικό Κώδικα, οι δύο καταδικασμένοι ως δολοφόνοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αποτέλεσμα; Με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την αποφυλάκιση του, ο 38χρονος που προσποιούνταν τον αστυνομικό, έπειθε γυναίκες να επιβιβαστούν στο όχημά του, με την πρόφαση διενέργειας ελέγχου και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριού τις βίαζε και τις λήστευε.

Θύματά του φαίνεται πως έπεσαν τρεις γυναίκες, ηλικίας 47, 26 και 21 ετών από τις 15 έως τις 20 Μαρτίου 2021, οι δύο στα Γιαννιτσά και η μία στις Συκιές.

Η 21χρονη κοπέλα είναι ιερόδουλη.

Την 47χρονη την έπεισε να τον οδηγήσει στο σπίτι της, προκειμένου να του δείξει την ταυτότητά της. Εκεί με την απειλή μαχαιριού κατηγορείται ότι την βίασε.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, έφτασαν στα ίχνη του ύστερα από καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Στην κατοχή του δράστη αλλά και σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που φαίνεται να τον συνδέουν με τις υποθέσεις.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η… πατέντα του ελαφρυντικού “έσπασε” τα ισόβια και στην υπόθεση του “Noor 1”

Με την ίδια “πατέντα” του Ποινικού Κώδικα, την χορήγηση ελαφρυντικού, “έσπασαν” τον περασμένο Οκτώβριο και τα ισόβια που είχαν επιβληθεί σε δύο Έλληνες και τρεις Τούρκους καταδικασμένους σε ισόβια για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”…

Στους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη κατά την κράτηση τους στη φυλακή, ελαφρυντικό που δεν υπήρχε στον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα…

Ήδη κυκλοφορεί ελεύθερος μετά τη συμπλήρωση των 3/5 της ποινής του, ένας εκ των πρωταγωνιστών της μεταφοράς του μεγαλύτερου φορτίου του “λευκού θανάτου” στην Ευρώπη, Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This