Πέμπτη 13/5/2021

Υπόθεση Marfin: Η Αστυνομία «ακουμπάει» τους υπαίτιους της πυρπόλησης του κτιρίου στη Σταδίου

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερις από τους εμπρηστές δολοφόνους και ετοιμάζονται ποινικές διώξεις

Την… ανάσα των αστυνομικών θα πρέπει να νιώθουν πλέον οι δολοφόνοι που πυρπόλησαν το κτίριο της τράπεζας Marfin και έκαψαν ζωντανούς τους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια του αντιμνημονιακού συλλαλητηρίου στις 5 Μαΐου του 2010 στο κέντρο της Αθήνας, όπου έβαζαν σαν «Νέρωνες» τη μια φωτιά μετά την άλλη σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις!

Ο νέος κύκλος έρευνας που άρχισε πρόσφατα, έχει ήδη αποδώσει καρπούς, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τουλάχιστον τέσσερις από την ομάδα των δολοφόνων εμπρηστών, οι οποίοι έβαλαν φωτιά στο υποκατάστημα της Marfin, στην οδό Σταδίου, στο παρακείμενο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και στη συνέχεια σε κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, στη λεωφόρο Αμαλίας και στο κτίριο της τότε Νομαρχίας Αθηνών (νυν Περιφέρειας) στη λεωφόρο Συγγρού, όπου από καθαρή τύχη δεν αφαίρεσαν και άλλες ανθρώπινες ζωές.

Η πρόοδος στις νέες έρευνες οφείλεται εν πολλοίς στο πλούσιο οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, μέσα από το οποίο -χάρη και στην πρόοδο της τεχνολογίας- «χαρτογραφήθηκε» η πορεία των διαδοχικών εμπρησμών από τους δράστες. Επιπρόσθετα, οι ερευνητές απέσπασαν σημαντικές πληροφορίες από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ορατό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων

Όλα τα νέα στοιχεία διασταυρώθηκαν και «έδεσαν», με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των συγκεκριμένων ατόμων. Οι κουκουλοφόροι εμπρηστές είχαν προετοιμαστεί να βάλουν φωτιά και να προκαλέσουν τον θάνατο. Ήταν ξεκάθαρες η πρόθεσή τους και η επιδίωξή τους.

Αυτό φαίνεται όχι μόνο από την τραγωδία που προκάλεσαν στη Marfin με τρεις νεκρούς και ένα αγέννητο βρέφος, αλλά και από την ταυτόχρονη επίθεση της δεύτερης ομάδας στον «Ιανό», όπου είχαν λούσει με εύφλεκτο υγρό έναν υπάλληλο και επιχείρησαν να τον κάψουν με μολότοφ! Αυτός θα ήταν το πρώτο θύμα αν δεν προλάβαινε κυριολεκτικά στο παρά πέντε να σβήσει μόνος του τις φλόγες που τον έζωναν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ