Τρίτη 11/5/2021

Στην φάκα της ΕΛΑΣ επαγγελματίας κλέφτης μηχανών στην Πάτρα!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δεκάδες υποθέσεις κλοπών μοτοσικλετών κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισαν σε περιοχή της Πάτρας οργανωμένο εργαστήριο αποσυναρμολόγησης μοτοσικλετών και στην συνέχεια συνέλαβαν έναν 38χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι έχει διαπράξει την τελευταία δεκαετία περισσότερες από 70 κλοπές. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, ο άνδρας αρχικά αφαιρούσε μοτοσικλέτες, τις οποίες αφού αποσυναρμολογούσε στο εργαστήριο – συνεργείο του, στη συνέχεια τις πωλούσε ως ανταλλακτικά, τοποθετώντας τα κυρίως μέρη τους, σε άλλες μοτοσυκλέτες.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 38χρονος λάμβανε αυστηρά μέτρα προφύλαξης κατά την διάπραξη των κλοπών, δηλαδή, αφού παραβίαζε τις μοτοσυκλέτες, τις αφαιρούσε και στην συνέχεια τις μετακινούσε, χωρίς να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα τους, προκειμένου μην γίνει αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες των δικύκλων. Ακόμη για να αποκλείσει την όποια πιθανότητα εντοπισμού του από την Αστυνομία κατείχε συσκευή ασυρμάτου, την οποία είχε ρυθμίσει στην συχνότητα του κέντρου επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Πατρών.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς σχεδίαζε και διέπραττε το τελευταίο χρονικό διάστημα διαρρήξεις μικρών οχημάτων, συγκεκριμένου μοντέλου, έχοντας εφοδιαστεί με σχετικά διαρρηκτικά εργαλεία, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ