Δολοφονία Καρολάιν: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την ποινή του 32χρονου συζυγοκτόνου (video)

Και οι δύο οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επιμέλεια της ανήλικης κόρης του τραγικού ζευγαριού

Must Read

Tις πρώτες εκτιμήσεις για την ποινή που θα επιβληθεί στον 32χρονο πιλότο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη γυναικοκτονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, ξεκίνησαν να κάνουν οι διάφοροι ποινικολόγοι, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.       

Ειδικότερα, όπως σημείωσε στο OPEN ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, η μικρότερη πoινή που μπορεί να επιβληθεί στον συζυγοκτόνο είναι αυτή των 16 ετών, ενώ θα προσαυξηθεί και ποινή 2 ετών για την κακοποίηση του σκύλου. Όπως εξήγησε ο γνωστός δικηγόρος, αυτή είναι η μικρότερη δυνατή ποινή εφόσον εξαντλήσει τις ευμενέστερες των συνθηκών. Για το ενδεχόμενο, εξάλλου, να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ο κ. Μαρακάκης ξεκαθάρισε πως «ο πρότερος έντιμος βίος ή το γεγονός πως δεν έχει ποινικό μητρώο και η μεταμέλεια», ίσως να παίξουν ρόλο στο εφετείο.

Ωστόσο, ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε πως «αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά η ποινή θα είναι χαμηλότερη. Η πραγματική έκτιση ποινής δε θα είναι πάνω από 6 με 7 χρόνια», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος πιλότος βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα, αυτό της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη υψηλή κατάσταση και αυτό της κακοποίησης ζώου και με δύο πλημμελήματα, αυτά της ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Κοινωνικός λειτουργός θα επισκεφτεί τις δύο οικογένειες

Το δεύτερο μείζον θέμα της υπόθεσης είναι το τι θα συμβεί με την επιμέλειά της μικρής Λυδίας, της ανήλικης κόρης που απέκτησε μαζί το ζευγάρι. Ο 32χρονος έχει ξεκαθαρίσει μέσω δικηγόρων πως επιθυμεί οι δύο οικογένειες να αναλάβουν από κοινού την επιμέλεια, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό.

Μέσα στην εβδομάδα, κοινωνικός λειτουργός θα επισκεφτεί και τις δύο οικογένειες, δηλαδή την οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς και την οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, προκειμένου να εξετάσει τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και να αποφασίσει το ποιο περιβάλλον είναι ασφαλέστερο για το παιδί.

Σε περίπτωση που και οι δύο οικογένειες διεκδικήσουν την επιμέλεια του παιδιού, σενάριο πολύ πιθανόν, με βάσει αυτά που έχουν δηλώσει οι δικηγόροι του πιλότου, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί και για την επιμέλεια του κοριτσιού. Παράλληλα, θα πρέπει να αποφασίσει και τους τρόπους επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επίδραση του «sailing ship effect» στη σύγχρονη κοινωνία

Η βιομηχανία, η πολιτική και οι κοινωνικές δομές

More Articles Like This