Κυριακή 1/8/2021

Αδιανόητο! Τρία άτομα έριχναν απόβλητα σε κανάλι που καταλήγει σε πηγές που πίνουν νερό οι Θεσσαλονικείς

Αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπινος νους την εγκληματική ενέργεια τριών ανδρών, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές ως υπαίτιοι για περιβαλλοντική ρύπανση που είχε σαν αποτέλεσμα την κακή ποιότητα του νερού στη Θεσσαλονίκη.

apovlita3

Πρόκειται για 50χρονο, νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας παραγωγής βιοαερίου, τον 45χρονο υπεύθυνο λειτουργίας και συντήρησης αυτής και έναν 36χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. βυτιοφόρου. Μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, με τη συνδρομή κλιμακίου του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με περιστατικό επιδείνωσης της ποιότητας του εισερχόμενου νερού από τον ποταμό Αλιάκμονα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης της Ε.Υ.Α.Θ. διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος προέβη στην εκκένωση μεγάλων ποσοτήτων υγρών αποβλήτων σε αρδευτικό κανάλι, αντί για αγροτικές εκτάσεις όπως προορίζονταν, με αποτέλεσμα τα υγρά απόβλητα να καταλήξουν στον αγωγό προσαγωγής του νερού από τον Αλιάκμονα προς την Ε.Ε.Ν.Θ., απ’ όπου υδροδοτείται η πόλη της Θεσσαλονίκης με πιθανότητα πρόκλησης κινδύνου για την υγεία των ανθρώπων και της υδροδότησης της πόλης.

apovlita4

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ