Ύποπτο τσαντάκι στο Βασιλικό Κτήμα Τατοϊου

Επιστολή δικηγόρου στους Εισαγγελείς για την σκοτεινή υπόθεση στην σκιά της πύρινης λαίλαπας…

Must Read

Να ληφθεί γενετικό υλικό από το ύποπτο τσαντάκι που βρέθηκε κοντά στο Βασιλικό Κτήμα Τατοϊου, ζητά ο δικηγόρος και γενικός γραμματέας της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Βαγγέλης Γκιγκιλίνης.

Με επιστολή του προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη που έχει αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, εκφράζει την ανάγκη λήψης γενετικού υλικού DNA από το ύποπτο τσαντάκι.

Επίσης, θέτει ενώπιον των δύο εισαγγελικών λειτουργών το θέμα της μεταφοράς των ιστορικών κειμηλίων και έργων τέχνης από τα παλιά ανάκτορα στο Τατόι.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής του κ. Γκιγκιλίνη

«Προς

1) Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου

2) Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γεώργιο Νούλη

ΘΕΜΑ. Λήψη γενετικού υλικού από ύποπτο τσαντάκι-ερώτημα για τα κειμήλια

Δυνάμει χτεσινής αναφοράς μου, καταγγελιών άλλων πολιτών και δημοσιευμάτων του τύπου, διατάξετε η πρώτη από σας, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανάλαβε ο δεύτερος από σας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε την 3.8.2021 στις περιοχές Βαρυμπόμπης, Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό χωριό, Αδάμες, Κρυονέρι Αττικής.

Σήμερα (5.8.2021) το μεσημέρι, όπως πληροφορήθηκα δημοσιογραφικά, υπήρξε αναζωπύρωση (ή νέα φωτιά/ες) στους πρόποδες της Πάρνηθας και ειδικότερα στην περιοχή Βασιλικά Κτήματα και Δροσοπηγή, ενώ επίσης πάντα κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, περιπολικό βρήκε στην περιοχή ύποπτο τσαντάκι με υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπρησμό.

Εν όψει τούτων και της πιθανής (για πολλούς λόγους) συνάφειας των δύο πυρκαγιών παρακαλώ (σε περίπτωση που δεν σας το γνωστοποίησαν και εφόσον δεν το έχετε ήδη πράξει) για την λήψη γενετικού υλικού (DNA) από το εν λόγω ύποπτο τσαντάκι (που δεν έχει καταστραφεί-καεί), για πιθανή μελλοντική ταυτοποίηση.

Επίσης παρακαλώ ενημερώστε με αν έχουν μεταφερθεί (και που) τα έργα τέχνης, κειμήλια και ιστορικά ντοκουμέντα που βρισκόταν στα ανάκτορα και επρόκειτο να απομακρυνθούν χτες το βράδυ».

Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος είχε στείλει μία ημέρα νωρίτερα άλλο έγγραφο προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για αίτια και τις πιθανές ευθύνες προσώπων στην καταστροφική φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

Ο κ. Γκιγκιλίνης είχε θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως εάν η πυρκαγιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ και εάν αληθεύει ότι δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, διότι υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης και το δίκτυο της ΔΕΗ δεν έχει υπογειοποιηθεί παρά το δασικό χαρακτήρα της περιοχής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This