Συνελήφθη για δολοφονία χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας και ξάδερφος του Ηλιάδη

Must Read

Για τη δολοφονία ενός άντρα κατά τη διάρκεια αιματηρού επεισοδίου κατηγορείται ο χρυσός ολυμπιονίκης της Γεωργίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και ξάδερφος του Ηλία Ηλιάδη, Ζουράμπ Ζβιανταουρί. Ο 40χρονος πρώην αθλητής του τζούντο και πρώην βουλευτής στη χώρα του συνελήφθη χθες από τη γεωργιανή αστυνομία.

Τη σύλληψή του ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας, αναφέροντας ότι αφορούσε «ένα περιστατικό με τρεις νεκρούς» που είχε συμβεί τη Δευτέρα στο χωριό Τσιναντάλι, το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Τιφλίδα. Σύμφωνα με τα μέχρι χθες αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας, τα οποία επικαλέστηκε το υπουργείο της Γεωργίας, στις 16 Αυγούστου έξω από το Τσιναντάλι ξέσπασε καβγάς ανάμεσα «σε αρκετούς» ανθρώπους.

Ο Γεωργιανός Ζουράμπ Ζβιανταουρί

Σύμφωνα με πληροφορίες ενημερωτικών ιστοσελίδων της Γεωργίας, ένας άντρας πυροβόλησε τον αδερφό του Ζβιανταουρί. Τότε ο 40χρονος αντέδρασε πυροβολώντας με τη σειρά του τον άντρα και σκοτώνοντάς τον. Το γεωργιανό υπουργείο αρκέστηκε να αναφέρει μόνο τα αρχικά των ονομάτων μερικών από τους εμπλεκομένους, περιγράφοντας την εξέλιξη του περιστατικού. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι «κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ο V.C. που γεννήθηκε το 1971 άνοιξε πυρ με όπλο το οποίο είναι καταγεγραμμένο στο όνομα του J.J... και ως απάντηση άρχισε να πυροβολεί και ο Ν.Κ. που γεννήθηκε το 1994. Από τους πυροβολισμούς του Ν.Κ. «τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, από τα οποία τα δύο πέθαναν στο σημείο».

Το υπουργείο προσθέτει ότι «από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ο Ζ.Ζ. επίσης πυροβόλησε με όπλο» και από τους πυροβολισμούς «τραυματίστηκε θανάσιμα ο Ν.Κ. που γεννήθηκε το 1994». Τα αρχικά «Ζ.Ζ.», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παραπέμπουν στον Ζουράμπ Ζβιανταουρί, ο οποίος κατηγορείται για φόνο και, σε περίπτωση που καταδικαστεί, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από επτά μέχρι 15 χρόνια.

Ο ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης

Στο ίδιο άθλημα

Ο Ζβιανταουρί, αθλητής του τζούντο στην κατηγορία των 90 κιλών, έγινε ίνδαλμα στην χώρα του όταν έγραψε Ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ιστορία της Γεωργίας ως ανεξάρτητου κράτους. Στην ίδια διοργάνωση, στο ίδιο άθλημα, αλλά στην κατηγορία των 81 κιλών, κέρδισε χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα ο γεννημένος στη Γεωργία ξάδερφος του Ζβιανταουρί, Ηλίας Ηλιάδης.

Στην πολυετή καριέρα του ο Ζβιανταουρί έχει κατακτήσει επίσης δύο ασημένια μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2001 και του 2003, καθώς και ένα χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2002. Εξαιρετικά δημοφιλής στη Γεωργία, ο Ζβιανταουρί αποφάσισε να κάνει πολιτική καριέρα και το 2012 κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα Γεωργιανό Ονειρο, με τη θητεία του να ολοκληρώνεται το 2016.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This