Σάββατο 19/6/2021

Εξαπατούσαν τηλεφωνικά πολίτες ζητώντας χρήματα για δήθεν τροχαία

Μία 49χρονη αλλοδαπή και ένας 33χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν στην Κατερίνη, για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου δυστυχήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, νωρίτερα την ίδια ημέρα άγνωστος συνεργός τους προσποιούμενος τον αστυνομικό, τηλεφώνησε διαδοχικά σε δύο γυναίκες στην Κατερίνη και ισχυρίστηκε ότι το παιδί τους είχε δήθεν προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα έναν ανήλικο.

Στη συνέχεια τις ζήτησε χρήματα για να αποφύγουν τα παιδιά τους τις δήθεν ποινικές συνέπειες, τα οποία θα παρέδιδαν σε συνεργούς του. Με τη μέθοδο αυτή απέσπασαν από την μία γυναίκα 5.000 ευρώ και από την δεύτερη 1.500 ευρώ.

Βρήκαν τα χρήματα

Η αστυνομία εντόπισε την 49χρονη και τον 33χρονο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα χρήματα που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν.

Επιπλέον βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ