Νεκρή σε τελετή σαμανισμού! Την «πότισαν» ναρκωτικά – Συνέλαβαν την έγκυο γκουρού…

Must Read

Έχετε δει σε κολόνες της ΔΕΗ στο δρόμο ή σε στάσεις λεωφορείων αφίσες με σεμινάρια «ανοιχτών σχολείων ελεύθερης σκέψης» ή κάτι παρόμοιο;

Σε ένα τέτοιο φαίνεται πως συμμετείχε η 34χρονη Λετονή, που βρέθηκε νεκρή στη Λάρνακα, όπως αποκάλυψε η Κυπριακή Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα συμμετείχε σε σαμανιστική τελετή, με άλλα 19 πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του βοηθού εκπροσώπου Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, Στέλιου Στυλιανού, στον ΑΝΤ1 Κύπρου, οι μαρτυρίες αναφέρουν πως στους μετέχοντες στην τελετή προσφέρθηκε ρόφημα, που μάλλον περιείχε ναρκωτική ουσία.

«Προέκυψε μαρτυρία ότι βρισκόταν μαζί με άλλα πρόσωπα σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου. Είχε χάσει τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με βάση μαρτυρία έλαβαν συγκεκριμένο ρόφημα που μπορεί να είχε ναρκωτική ουσία»

Η μυστικιστική τελετή θα διαρκούσε συνολικά 4 μέρες, με τον κάθε ενδιαφερόμενο να πληρώνει αδρά -γύρω στα 150 ευρώ- για τη συμμετοχή του.

Όπως έγινε γνωστό, στους παρισταμένους ειπώθηκε πως το ρόφημα θα… εξάγνιζε το πνεύμα τους. Αυτό το κοκτέιλ ναρκωτικών όμως, στάθηκε μοιραίο για την 34χρονη Λετονή. Η άτυχη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ως ύποπτη συνελήφθη μία εκ των τριών διοργανωτών, 50χρονη, ρωσικής καταγωγής, που είναι μόνιμη κάτοικος Λεμεσού. Η γυναίκα τελεί υπό εξήμερη κράτηση σε ιδιωτική κλινική, λόγω κυοφορίας.

Για τον εντοπισμό του άντρα, που φέρεται να κατάγεται από την Κολομβία, ζητήθηκε η συνδρομή της Interpol και της Europol, καθώς εγκατέλειψε την Κύπρο!

Τι είναι ο σαμανισμός

Τα δρώμενα του σαμανισμού κινούνται στο χώρο του αποκρυφισμού και βασική υπόσχεση των σαμάνων είναι η επικοινωνία με τα πνεύματα.

Η Ορθόδοξη εκκλησία προειδοποιεί ότι τα δρώμενα αυτά συνιστούν αντιχριστιανικές και επικίνδυνες πρακτικές, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «δαιμονικές επινοήσεις».

Σύμφωνα με την Μητρόπολη Γλυφάδας, οι σαμάνοι δάσκαλοι υπόσχονται στους μετέχοντες των τελετών ότι θα λάβουν «θεία θεραπευτική ενέργεια» [sic]. Διοργανώνουν θεραπευτικές συνεδρίες και βιωματικά σεμινάρια, ενώ οι δάσκαλοι-θεραπευτές «λαμβάνουν μεταφυσικά μηνύματα από τα πνεύματα-οδηγούς τους». Η αποστολή τους, όπως ισχυρίζονται, είναι να πραγματοποιήσουν θεραπείες, διδασκαλίες και μυήσεις. Όταν γίνεται λόγος για πνεύματα και μυήσεις, τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και επικίνδυνα.

Η Γραφή, όπως έλεγε ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, αναγνωρίζει τα πνεύματα (με τα οποία έρχονται σε επαφή οι σαμάνοι) ως δαίμονες. «Όταν εγκαταλείπουμε τον Τριαδικό Θεό και ερχόμαστε σε επαφή με πνεύματα και επιδιώκουμε αυτονομημένοι να καθαριστούμε, να θεραπευτούμε και να θεραπεύσουμε, τότε κινούμαστε σε χώρους σκοτεινούς και επικίνδυνους. Είναι γνωστό, μάλιστα, ότι όσοι δέχονται μυήσεις χάνουν το ΄Αγιο Χρίσμα που έλαβαν μετά το Μυστήριο του Βαπτίσματός τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This