«Χάκερ» έκλεψε από ηλεκτρονικό λογαριασμό Γερμανίδας 3.400 ευρώ

Must Read

Ένας 52χρονος, με την μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phishing), υπέκλεψε τους κωδικούς εισόδου στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικής τραπεζικής Γερμανίδας υπηκόου και στη συνέχεια πραγματοποίησε παράνομη μεταφορά 3.400 ευρώ, στον λογαριασμό του μέσω διαδικτύου.

Στην έρευνα που ακολούθησε προέκυψαν τα στοιχεία του 52χρονου στη χώρα μας ενώ η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, μέσω δικαστικής συνδρομής, για την ανακάλυψη και κατάσχεση ψηφιακών και έντυπων μέσων, που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα.

Άμεσα, προσδιορίστηκε ο τόπος κατοικίας του εμπλεκόμενου σε περιοχή της Αττικής, όπου ύστερα από έρευνες των αρχών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
• κάρτα εξωτερικής αποθήκευσης microsd,
• κινητό τηλέφωνο με 2 κάρτες sim,
• χρεωστική κάρτα τράπεζας,
• καρτέλα με στοιχεία διαπιστευτηρίων εισόδου στον λογαριασμό του ηλεκτρονικής τραπεζικής,
• πλήθος εντύπων αποστολής χρημάτων σε τρίτα πρόσωπα, μέσω εταιρίας μεταφοράς χρημάτων,
• πλήθος εγγράφων που αφορούν αλληλογραφία με διάφορα τραπεζικά ιδρύματα, με κύρια θέματα την αίτηση σύναψης δανειακών συμβάσεων και ανοίγματος λογαριασμών και
• σχέδια συμβάσεων με τρίτους.

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε βιβλιάριο καταθέσεων λογαριασμού, στο οποίο αναγραφόταν κατάθεση επιταγής – εμβάσματος 120.869,84 δολαρίων Αμερικής την οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This