Η «μαφία του χαλκού» εξαφάνισε μνημείο για το 1821 στη Χαλκιδική!

Must Read

Στο στόχαστρο της αποκαλούμενης «μαφίας του χαλκού»δηλαδή των συμμοριών που κλέβουν μέταλλα και τα πωλούν σε μάντρες ή στη «μαύρη» αγορά, μπήκε τα προηγούμενα 24ωρα το μνημείο του καπετάν Χάψα και των πεσόντων της Μάχης των Βασιλικών του 1821. Άγνωστοι αφαίρεσαν την μήκους οκτώ μέτρων μπρούτζινη αναπαράσταση της περιώνυμης μάχης, αφήνοντας μόνο την μαρμάρινη πλάκα!

Πρόκειται για μνημείο που βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας, ανάμεσα σε Γαλάτιστα και Βασιλικά, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, που στήθηκε το 1998 με φροντίδα και δαπάνη του Παγχαλκιδικιού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, και μαζί με την ιστορική βυζαντινή Μονή αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο βανδαλισμός έγινε αντιληπτός την περασμένη Δευτέρα και καταγγέλθηκε την επόμενη μέρα στην Αστυνομία, οπότε ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες από την Ασφάλεια Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This