Απαγωγή Κυπαρίσση: Η μάρτυρας-κλειδί και η… περίεργη ησυχία

Οι Αρχές ξεσκονίζουν κάμερες και άτομα με τα οποία είχε πάρε δώσε! Τα 2.000.000 ευρώ λύτρα που έπεσαν στο μισό

Must Read

Συμπληρώθηκαν 14 ημέρες από τη βραδιά κατά την οποία απήχθη με κινηματογραφικό τρόπο ο «βασιλιάς των ανταλλακτικών» Γιώργος Κυπαρίσσης και ακόμα η υπόθεση παραμένει στο απόλυτο σκοτάδι, καθώς δεν διαρρέει πλέον η παραμικρή πληροφορία για τυχόν επικοινωνία των απαγωγέων από τα στελέχη της Ασφάλειας, που προστατεύουν με κάθε τρόπο την έρευνά τους.

Η οικογένεια του επιχειρηματία περνάει δραματικά 24ωρα και βρίσκεται «καρφωμένη» πάνω από το τηλέφωνο, ελπίζοντας να ακούσουν έστω την ανάσα του 40χρονου επιχειρηματία. Αυτό που κορυφώνει την αγωνία των δικών του ανθρώπων είναι ότι οι απαγωγείς μετά την αρχική γνωστοποίηση των χρηματικών απαιτήσεών τους, μέσω διαδικτυακής τηλεφωνικής κλήσης, διέκοψαν κάθε επικοινωνία.

To σπίτι του

Στο τραπέζι των ερευνών αναλύονται ξανά και ξανά τα δεδομένα από τη διαδρομή που ακολούθησε ο Κυπαρίσσης τα μεσάνυχτα της 28ης Δεκεμβρίου, όταν αποχώρησε από την ταβέρνα στο Ιλιον, όπου έτρωγε με παρέα, με προορισμό το σπίτι του στο Ντράφι, οπότε «συναντήθηκε» με τους απαγωγείς του. Κάμερες ασφαλείας από τη διαδρομή του επιχειρηματία, τα κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν και έκαψαν οι δράστες, μαρτυρίες φίλων, συνεργατών, συγγενών αποτέλεσαν τον πρώτο βαθμό της έρευνας. Ομως δεν φαίνεται -ή δεν έχει γίνει γνωστό- αν απέδωσαν καρπούς.

Σε δεύτερο στάδιο οι ερευνητές μελέτησαν την περιγραφή που έδωσε η γυναίκα που είχε βιντεοκλήση με τον επιχειρηματία την ώρα που του επιτέθηκαν οι απαγωγείς και άκουσε καθαρά να μιλούν σε άπταιστα ελληνικά, έως ότου αυτοί διαπίστωσαν ότι το τηλέφωνο ήταν ανοιχτό και το έκλεισαν. Επίσης, σύμφωνα με την Espresso, μελετούν την επικοινωνία που είχαν οι δράστες με τον αδελφό του επιχειρηματία, κατά την οποία του έστειλαν φωτογραφία με τον απαχθέντα δεμένο χειροπόδαρα, ως πειστήριο ότι είναι ζωντανός, και ζήτησαν αρχικά 2.000.000 ευρώ ως λύτρα, ενώ στη συνέχεια έριξαν τις απαιτήσεις τους κατά το ήμισυ. Στα χειροπιαστά στοιχεία θα προστεθούν τα δεδομένα από το ιστορικό των τηλεφωνικών κλήσεων που καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή αλλά και του ίδιου του θύματος της απαγωγής.

Πέρα από τα παραπάνω, οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. «χτίζουν» το προφίλ των απαγωγέων για να καταλήξουν αν πρόκειται για επαγγελματίες που έχουν στόχο τα χρήματα -άρα χρειάζονται σώο τον επιχειρηματία- ή είναι ερασιτέχνες που σχεδίασαν μια «μεγάλη δουλειά». Το τελευταίο κρύβει κινδύνους, γιατί ενδέχεται να κάνουν απρόβλεπτες κινήσεις. Καθοριστικό ρόλο για το αν οι δράστες ανήκουν στην πρώτη ή τη δεύτερη κατηγορία παίζει η αξιολόγηση του γεγονότος ότι διέκοψαν την επικοινωνία με την οικογένεια του επιχειρηματία. Πρόκειται για άσκηση πίεσης προς τους συγγενείς ή σίγησαν μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση;

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης και ο αδελφός του διατηρούν μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων με έδρα τις Αχαρνές, κάτι που επέτρεπε στον απαχθέντα να αποκαλείται «king of parts» και να μην κρύβει από τα κοινωνικά δίκτυα την πολυτελή ζωή του. Με δεδομένο ότι πολλοί γνώριζαν πως ο Γιώργος Κυπαρίσσης έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών όλα τα πρόσωπα που είχαν επαφές μαζί του, είτε επαγγελματικές είτε κοινωνικές. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και όσοι ενδεχομένως θα μπορούσαν να πάρουν το ρίσκο μιας απαγωγής ή είχαν εξοικειωθεί με την παρανομία, όπως επί παραδείγματι μέλη της λεγόμενης «μαφίας των Ρομά», ή όσοι είχαν οικονομικές διαφορές, ακόμα και συγκρούσεις μαζί του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This