«Ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες των θυμάτων του Λάμπρου Φιλίππου

Κακουργηματική δίωξη στον ηθοποιό και σκηνοθέτη για βιασμούς κατά συρροή

Must Read

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να περάσει το κατώφλι του ανακριτή ο 40χρονος ηθοποιός με καριέρα στις ΗΠΑ Λάμπρος Φιλίππου, ο οποίος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα!

Oπως είχε προαναγγείλει η «Espresso» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στις 22 Νοεμβρίου 2021, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του 40χρονου ηθοποιού, σκηνοθέτη, μουσικού και ιδιοκτήτη σχολής υποκριτικής, έπειτα από την ολοκλήρωση της πολύμηνης έρευνας που προκάλεσαν τέσσερις καταγγελίες γυναικών, ανάμεσά τους δύο αδελφές, η μία εκ των οποίων είναι ηθοποιός με διεθνή καριέρα και διακρίσεις στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, τον δρόμο για το… αρχείο παίρνουν άλλες τέσσερις πράξεις που έχουν καταγγελθεί από τα θύματα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο εισαγγελέας συνυπολόγισε στην απόφασή του αφενός τη διαχρονική δράση του κατηγορουμένου, που φέρεται ότι ξεκινά το 2008 και εκτείνεται ως το 2015, αφετέρου το γεγονός ότι, εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, προέκυψαν και μαρτυρικές καταθέσεις ακόμη πέντε γυναικών που κατήγγειλαν τον 40χρονο για κακοποιητική δράση. Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από συνολικά τέσσερα θύματα, εκ των οποίων τα δύο ήταν ανήλικα όταν υπέστησαν τη σεξουαλική κακοποίηση.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε στις 21 Ιουλίου 2021 από πασίγνωστη ηθοποιό με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό και συμμετοχές σε πολλές ευρωπαϊκές ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών και την αδελφή της. Οι δύο γυναίκες είχαν καταγγείλει τότε ότι έπεσαν κατ’ εξακολούθηση θύματα βιασμού, από το 2008 ως το 2014, όταν δηλαδή ήταν και οι δύο ανήλικες. Μάλιστα, η μικρότερη σε ηλικία ισχυρίζεται ότι το 2012 επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τη σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον Λάμπρο Φιλίππου!

Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε λίγες ημέρες αργότερα από μια νεαρή γυναίκα που υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη τον Απρίλιο του 2014, ενώ η τρίτη μήνυση κατατέθηκε στις 12 Αυγούστου 2021 από μια 28χρονη που ισχυρίζεται ότι γνώρισε τον Φιλίππου το 2013, όταν εκείνος ανέλαβε να τη βοηθήσει με τις εξετάσεις που θα έδινε στη δραματική σχολή και, σύμφωνα με την ίδια, τη βίασε κατά τη διάρκεια μιας πρόβας.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «10η Εντολή», στην οποία κρατούσε άλλοτε τον πρωταγωνιστικό ρόλο και άλλοτε εκείνον του guest star, είχε αρνηθεί από την πλευρά του με έγγραφες εξηγήσεις όσα του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν… ερωτευτεί!

Το περιεχόμενο των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί από τις συνολικά τέσσερις καταγγέλλουσες προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό! Οπως τονίζει η μία από τις δύο αδελφές, που έπεσε κατ’ επανάληψη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον κατηγορούμενο ηθοποιό «αρπακτικό», ο 40χρονος την παρέσυρε στο διαμέρισμά του, όπου τη βίασε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2008, όταν ήταν 15 ετών: «Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε…»

Σοκαριστικά είναι και όσα περιγράφονται στη δεύτερη μήνυση. «Γδύθηκε, ενώ εγώ του έλεγα “όχι, όχι” και μπήκε με το πέος του στο αιδοίο μου. Τότε άρχισε να γίνεται πάρα πολύ βίαιος. Με χαστούκιζε με τρομερή δύναμη στο πρόσωπο, με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα. Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η καταγγέλλουσα στην έγκλησή της, προσθέτοντας ότι δεν ήταν σε θέση να αποτρέψει τον 40χρονο, καθώς την είχε ακινητοποιήσει με την υπέρτερη σωματική δύναμή του.

Τέλος, η 28χρονη καταγγέλλουσα αναφέρει στην έγκλησή της: «Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγελλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου. Ξαφνικά, όμως, ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου, και προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο και να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This