«Μου χάραξαν το κεφάλι και με ψέκασαν με χλωρίνη» – Σοκάρουν όσα περιέγραψε ο Κυπαρίσσης

Τα δύο κρησφύγετα, οι «συμπαίκτες» και ο κομβικός ρόλος της Χριστίνας Κ. η οποία είχε γίνει η σκιά του «βασιλιά των ανταλλακτικών»

Must Read

Με λεπτομέρειες που σοκάρουν και θυμίζουν καρέ κινηματογραφικής ταινίες, ο 40χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης, ο οποίος έμεινε αιχμάλωτος στα χέρια των απαγωγέων του για δύο ολόκληρους μήνες, περιέγραψε την φρίκη που βίωσε με ξυλοδαρμούς, απομόνωση στο σκοτάδι και εκφοβισμό.

«Αμέσως μόλις φτάσαμε στο πρώτο κρησφύγετο, μου έβαλαν ωτοασπίδες στα αυτιά και από πάνω μου έβαλαν ακουστικά μουσικής. Τα μάτια μου ήταν ήδη καλυμμένα από την στιγμή που με απήγαγαν. Μου είχαν βάλει κουκούλα και μονωτική ταινία. Δεν άκουγα και δεν έβλεπα τίποτα. Αυτός ήταν ο στόχος τους άλλωστε. Επίσης, τα χέρια μου ήταν δεμένα πίσω, με χειροπέδες. Μου είχαν δέσει και τα πόδια για να μην έχω ελευθερία κίνησης. Με ρίξανε στο πάτωμα. Δεν μπορούσα να κουνηθώ, παρά ελάχιστα. Εκείνη τη στιγμή με χτύπησαν και μου έσκισαν τα ρούχα. Μόνο το εσώρουχο μου άφησαν. Άρχισαν να μου λένε ότι θέλουν λεφτά για να με αφήσουν και παράλληλα συνέχισαν να με χτυπάνε. Σε αυτή την κατάσταση, δεμένος στο πάτωμα, χωρίς όραση, έμεινα 2 μέρες. Δεν έβλεπα τίποτα, δεν άκουγα τίποτα και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Ήταν μία κόλαση» περιέγραψε στην κατάθεσή τους στους αστυνομικούς και στη συνέχεια μίλησε για το δεύτερο κρησφύγετο στο οποίο τον μετέφεραν:

«Το σπίτι αυτό ήταν κρύο, αλλά τις πρώτες ώρες που με πήγαν εκεί, εγώ δεν το καταλάβαινα από την υπερένταση που είχα. Αφότου πέρασαν δύο μέρες, με μετέφεραν σε δεύτερο κρησφύγετο. Όταν με πήγανε εκεί, με βάλανε μέσα σε ένα δωμάτιο. Με άφησαν στην ίδια κατάσταση για 2 ακόμα μέρες. Δεν άντεχα άλλο. Νόμιζα ότι θα τρελαθώ. Τους παρακάλεσα να μου βγάλουν την κουκούλα και την μονωτική ταινία για να δω, όπως και έγινε. Στο ύψος των ματιών το δέρμα μου ήταν κατάμαυρο όταν μου τα έβγαλαν. Δεν αναγνώριζα το πρόσωπό μου. Μετά μου λύσανε και τα χέρια. Στην αρχή με είχαν δεμένο στο κρεβάτι, αλλά αργότερα μου έδεσαν τα πόδια με αλυσίδα που είχε περιθώριο λίγα μέτρα για να μπορώ να σηκώνομαι και να κινούμαι στο δωμάτιο. Μου αφήσανε και μία κουκούλα για να την φοράω όταν ήθελα τουαλέτα, φαγητό ή οτιδήποτε άλλο, όπως το μπάνιο μου έκανα λιγοστές φορές. Φορούσα την κουκούλα δηλαδή και μετά χτυπούσα την πόρτα και ζητούσα αυτό που ήθελα. Αυτή ήταν η συμφωνία» είπε στους αστυνομικούς ο επιχειρηματίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων και στη συνέχεια περιέγραψε ότι τον χτυπούσαν και τον χαράκωσαν για να φαίνεται ματωμένος στα βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά του:

«Όσο με κρατούσανε, τραβήξανε και κάποια βίντεο, προφανώς για να τα στείλουνε στην οικογένειά μου. Στα βίντεο αυτά μου υπαγόρευαν κατά λέξη αυτά που ήθελαν να πω. Ήθελαν να εκβιάσουν την οικογένειά μου για να δώσει τα λεφτά. Σε κάποια από αυτά τα βίντεο με χτύπησαν κιόλας, για να φαίνεται το αίμα στη κάμερα. Επίσης, σε ένα από τα βίντεο μου ξυρίσανε και το κεφάλι και μετά μου το χαράξανε για να ματώσει» είπε ο επιχειρηματίας και περιέγραψε ότι την ημέρα που έλαβαν τα λύτρα και τον άφησαν ελεύθερο, τον ξύρισαν και τον ψέκασαν με χλωρίνη προκειμένου να μην αφήσουν στοιχεία:

«Τέλος, την μέρα πριν με αφήσουν ελεύθερο, με έβαλαν νωρίς το πρωί να κάνω μπάνιο με καυτό νερό. Έκανα μπάνιο πολύ ώρα. Παράλληλα με ψεκάζανε με κάποιο υγρό, σαν χλωρίνη, ενώ με βάλανε να ξυρίσω το σώμα και το κεφάλι. Σε όλο αυτό το διάστημα που έμεινα σε αυτό το δεύτερο κρησφύγετο, μέχρι που με άφησαν, στο δωμάτιο ήμουν πάντα μόνος μου. Το δωμάτιο είχε τα απολύτως απαραίτητα. Αποτελούνταν δηλαδή από ένα διπλό κρεβάτι, μία τηλεόραση και μία λάμπα για φως. Δεν είχε παράθυρα. Πρέπει να με παρακολουθούσαν μέσα στο δωμάτιο. Αυτό το κατάλαβα όταν μία μέρα ζήτησα φαγητό και μου απάντησαν ότι πρώτα έπρεπε να βάλω την κουκούλα και μετά να μου ανοίξουν και να μου δώσουνε. Τους ανθρώπους αυτούς που με κρατούσαν δεν τους είδα ποτέ. Μόνο τους άκουγα, αλλά και αυτό ελάχιστα, γιατί όταν ήθελαν να μιλήσουν, έβαζαν δυνατά την τηλεόραση για να μην ακούω» είπε ο 40χρονος που πλέον βρίσκεται ξανά στην θαλπωρή του σπιτιού του και προσπαθεί να συνέλθει από την κόλαση που έζησε.

Τα social media του επιχειρηματία τράβηξαν το ενδιαφέρον του 34χρονου «εγκέφαλου»

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα

Σε κοσμικό εστιατόριο στο Κολωνάκι θέλησαν να γλεντήσουν με το μεγάλο ποσό που είχαν αποσπάσει ως λύτρα οι απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση, την ώρα που ο ελεύθερος πια επιχειρηματίας βρισκόταν για πρώτη φορά έπειτα από 66 ημέρες με την οικογένειά του.
Ομως, το «λουκούλλειο γεύμα» είχε άδοξο τέλος, καθώς στο κατάμεστο ρεστοράν όπου διασκέδαζαν ο εμπνευστής της απαγωγής και το ζευγάρι από τα δυτικά προάστια, κάνοντας λογαριασμό 300 ευρώ, εισέβαλαν οι αστυνομικοί και τους φόρεσαν χειροπέδες!

Σύμφωνα με την Espresso, στη δικογραφία, που περιλαμβάνει 1.241 σελίδες, αποτυπώνεται η δράση των απαγωγέων του εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων που όλοι γνώριζαν ως «ο king of parts». Ομως, ο 34χρονος Αλέξανδρος Μ. και η 39χρονη Χριστίνα Κ. με τον 41χρονο σύντροφό της Θεόδωρο Κ. καθώς και ένα ακόμη άτομο με το όνομα «Γ», όλοι ομογενείς με ελληνικές ταυτότητες, δεν ήταν μόνοι… Τουλάχιστον τρία ακόμη άτομα εμπλέκονται με περιφερειακούς ρόλους στην απαγωγή, ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. Ο 34χρονος Αλέξανδρος Μ., πατέρας ενός παιδιού, που φέρεται ως «εγκέφαλος» της απαγωγής, ήταν ο μόνος μεταξύ των συλληφθέντων που απολογήθηκε προανακριτικά. Στο σπίτι του, στο Μενίδι, κατασχέθηκαν 300.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μέρος από τα λύτρα που κατέβαλε η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση για να τον απελευθερώσουν. Ο 34χρονος, που είχε εκτίσει ποινές στις Φυλακές Τρικάλων και Δομοκού, ομολόγησε ότι στοχοποίησε τον επιχειρηματία από αναρτήσεις του στο Instagram!

https://www.youtube.com/watch?v=p4Cr-0y_Lis

Εκανε ζωή

«Βγήκα από τη φυλακή τον Ιούλιο του 2020 όπου εξέτια ποινές για ληστείες. Από τότε δεν κατάφερα να βρω μια δουλειά και χρήματα. Ετσι, αποφάσισα στο τέλος του 2021 να σχεδιάσω την απαγωγή. Εβλεπα (σ.σ.: στα social) ότι έκανε “ζωή”. Είχε ακριβά αυτοκίνητα και είχε πολύ χρήμα. Εδειχνε να έχει λεφτά και μπορούσε να μας πληρώσει τα χρήματα που χρειαζόμασταν» φέρεται ότι ομολόγησε, μεταξύ άλλων, αποδεχόμενος τον οργανωτικό του ρόλο στην απαγωγή.

Την περίοδο 2010 – 2012 ο Α.Μ. συμμετείχε σε 30μελή συμμορία που διέπραττε ληστείες με καλάσνικοφ σε τράπεζες και ανατίναζε ΑΤΜ στη βόρεια Ελλάδα, ενώ είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, εμπλοκή σε διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις. Στη δίκη του, το 2017, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, είχε προσφερθεί να επιστρέψει μέρος των κλοπιμαίων για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Το ζευγάρι κράτησε αρνητική στάση στην προανάκριση και επιφυλάχθηκε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Ο 41χρονος Θεόδωρος Κ. είχε γνωρίσει τον Αλέξανδρο Μ. στις Φυλακές Δομοκού όπου εξέτιε ποινή για ληστείες, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η 39χρονη ομογενής σύντροφός του Χριστίνα Κ., με την οποία διατηρούν μαζί επιχείρηση ενδυμάτων στη δυτική Αττική, είχε απασχολήσει για παράβαση του νόμου περί όπλων και δεν έχει αποδεχθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Ο κομβικός ρόλος της Χριστίνας Κ. η οποία είχε γίνει η σκιά του «βασιλιά των ανταλλακτικών»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις νόμιμες συνακροάσεις και τα πειστήρια η 39χρονη Χριστίνα Κ. είχε γίνει «σκιά» του Γιώργου Κυπαρίσση, παρακολουθούσε τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, είχε προμηθεύσει τους απαγωγείς με κινητά τηλέφωνα, κάρτες χρόνου ομιλίας και οχήματα. και φέρεται να ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τα λύτρα.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης απελευθερώθηκε λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Παρασκευής κοντά στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Περπάτησε και σταμάτησε περαστικό, από τον οποίο ζήτησε το κινητό του για να ενημερώσει τον αδελφό του. Εφτασε στο σπίτι του με ταξί και στη συνέχεια έδωσε πολύωρη κατάθεση στην Ασφάλεια, στην οποία ανέφερε ότι οι δράστες παρίσταναν τους αστυνομικούς.

«Μου είπαν “κατέβα κάτω”, μου πέρασαν χειροπέδες, μου φόρεσαν κουκούλα και με έβαλαν μέσα σε αυτοκίνητο… Ημουν σε ένα δωμάτιο. Δεν ξέρω πόσα άτομα ήταν μαζί μου, είναι σοκ όλη η φάση. Προσπαθώ να το διαχειριστώ…» επισήμανε και πρόσθεσε ότι οι απαγωγείς δεν του έδιναν καθημερινά φαγητό, τον χτυπούσαν και έχει σπασμένα δόντια, ενώ απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν.Οι απαγωγείς είχαν ξυρίσει τον 40χρονο ώστε στους χώρους που τον κρατούσαν να μη βρεθεί DNA του.

Τα δυο κρησφύγετα και οι «συμπαίκτες»

Οι απαγωγείς που είχαν σχεδιάσει και είχαν οργανώσει την αρπαγή του 40χρονου Γιώργου Κυπαρίσση και τον κρατούσαν όμηρο για 66 ημέρες πέτυχαν τον σκοπό τους να εισπράξουν λύτρα ύψους 800.000 ευρώ. Εκείνο που δεν υπολόγισαν ήταν ότι σε λιγότερο από 24 ώρες από την απελευθέρωση του εμπόρου ανταλλακτικών θα έπεφταν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, στην υπόθεση υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες. Ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για να εντοπιστούν τα δυο κρησφύγετα όπου κρατήθηκε ο 40χρονος, αλλά και για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα τρία με τέσσερα άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένα άτομο που ακούει στο όνομα «Γ», το οποίο αναζητείται. Ωστόσο, έχει προκύψει και η εμπλοκή τουλάχιστον τριών ακόμη ατόμων που παραμένουν άγνωστα. Παράλληλα, δεν έχουν εντοπιστεί περίπου 500.000 ευρώ από τα λύτρα που κατέβαλε η οικογένεια Κυπαρίσση.

Ενα στοιχείο που οι αστυνομικοί δεν είχαν αφήσει να διαρρεύσει κατά τις έρευνες ήταν ότι λίγες ημέρες μετά την αρπαγή του 40χρονου το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου 2021, κλιμάκιο της Ασφάλειας εντόπισε το όχημα σε μικρή απόσταση από το σημείο της απαγωγής του, στο Ντράφι της Παλλήνης. Είχαν αποκαλύψει μόνο τα καμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι απαγωγείς έκαναν τις διαπραγματεύσεις με τον αδελφό και τη μητέρα του Γιώργου Κυπαρίσση. «Οταν βρείτε τα λεφτά, βγείτε στην τηλεόραση να το πείτε και θα σας ξαναπάρουμε» φέρεται ότι της είχαν πει. Στα μέσα Φεβρουαρίου οι αστυνομικοί είχαν στοχοποιήσει τους δράστες και συνέστησαν στη μητέρα να προχωρήσει σε δημόσια δήλωση, απευθύνοντάς τους έκκληση να επικοινωνήσουν και να δώσουν «απόδειξης ζωής» του 40χρονου. Η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση του Γιώργου Κυπαρίσση είχε αρχίσει. Πλέον, οι τρεις συλληφθέντες αναζητούν δικηγόρο να τους εκπροσωπήσει, εν όψει της απολογίας τους, καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This