Ποιοι σκότωσαν την 38χρονη Κινέζα που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στα Βίλια

Snakeheads, Λεπίδες, Λευκές Τίγρεις, Μεγάλος Κύκλος και Συμμορία Τεσσάρων Θαλασσών

Must Read

Εχοντας συμπληρωθεί 14 μήνες από τη βάρβαρη δολοφονία της 38χρονης Κινέζας Qui Yun Lin, το πτώμα της οποίας είχε εντοπιστεί μέσα σε μια βαλίτσα σε ερημική περιοχή στα Βίλια, οι εκθέσεις που είχαν συντάξει οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. την αποδίδουν σε κάποια από τις τουλάχιστον πέντε οργανώσεις του κινεζικού υποκόσμου που δρουν στην Ελλάδα από το 1998 με απαγωγές, εκβιάσεις και βασανισμούς ομοεθνών τους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη χώρα μας.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Η δολοφονία της άτυχης Qui Yun Lin παραμένει ανεξιχνίαστη από τις 29 Δεκεμβρίου του 2020, όταν δύο κυνηγοί εντόπισαν τυχαία μια βαλίτσα στα Βίλια και, όταν την άνοιξαν, αντίκρισαν έντρομοι το πτώμα της.

Η ταυτότητα της 38χρονης Κινέζας αποκαλύφθηκε από τα δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς το 2010 είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο θάνατός της, ο οποίος ήταν ασφυκτικός, προσδιορίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου.

Η 38χρονη έμενε μαζί με δύο ανδρόγυνα σε ένα διαμέρισμα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και τελευταία φορά είχε θεαθεί στον Σύλλογο Συμπολιτών Τσινγκ Τιαν. Το τελευταίο στίγμα του κινητού της εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2020 στην περιοχή του Μεταξουργείου. Το προηγούμενο βράδυ ήταν στο καζίνο της Πάρνηθας με ένα ζευγάρι ομοεθνών της. Η εξαφάνισή της δηλώθηκε πέντε ημέρες αργότερα, στις 22 Οκτωβρίου, στο Τμήμα Ασφάλειας Ομόνοιας.

Η Qui Yun Lin ζούσε δέκα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν γνώριζε τι δουλειά έκανε και πώς έβγαζε χρήματα. Ακόμη και ο σύζυγός της, ο οποίος ζει στην Κίνα με το παιδί τους, γνώριζε πως η γυναίκα του δούλευε σε ένα νησί. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι πίσω από το έγκλημα κρύβεται η κινεζική μαφία, η οποία λυμαίνεται την chinatown στο κέντρο της Αθήνας, που αριθμεί περίπου 10.000 άτομα.

Ομερτά

Ωστόσο, επικρατεί ομερτά και καμία αξιοποιήσιμη πληροφορία δεν έχει φτάσει στα γραφεία τους. Η Ασφάλεια έχει χαρτογραφήσει τις κινεζικές εγκληματικές οργανώσεις Snakeheads (Κεφαλές Φιδιών), Λεπίδες, Λευκές Τίγρεις, Μεγάλος Κύκλος και Συμμορία Τεσσάρων Θαλασσών, οι οποίες από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 έχουν μεταφέρει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζους και Βιετναμέζους μετανάστες.

Μόνο στην Ελλάδα έχουν συλληφθεί την τελευταία 12ετία συνολικά 3.301 Κινέζοι παράνομοι μετανάστες και περισσότεροι από 20 διακινητές. Ωστόσο, οι κινεζικές εγκληματικές οργανώσεις δεν περιορίζονται στη διακίνηση μεταναστών, αλλά έχουν διαπράξει εκατοντάδες κλοπές, ληστείες, αρπαγές και άγριες επιθέσεις σε βάρος ομοεθνών τους που ζουν στην πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της παροχής «προστασίας» στα καταστήματά τους ή για να εισπράξουν μεγάλα χρηματικά ποσά που δήθεν οφείλουν για τη μεταφορά τους από τα βάθη της Ασίας στην Ευρώπη. Ομως, τα περιστατικά αυτά δεν καταγγέλλονται υπό τον φόβο αντιποίνων.

Ενα από τα θύματά τους ήταν μια 27χρονη Κινέζα που είχε απαχθεί στις 9 Ιουλίου 2021 από το σπίτι της στην οδό Λεωνίδου, στον Κεραμεικό, από ομοεθνείς της που προφασίστηκαν ότι θα την πήγαιναν να συναντήσει υπαλλήλους της κινεζικής πρεσβείας για να προχωρήσει η έκδοση των ταξιδιωτικών εγγράφων της. Ομως, την οδήγησαν σε ένα διαμέρισμα, όπου τη βασάνισαν φρικτά για να της αποσπάσουν χρήματα. Η απαγωγή έληξε με τις συλλήψεις από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας της Κινέζας «εγκεφάλου» και δύο συνεργών της που έχουν προφυλακιστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This