Η Ρούλα προσπάθησε 9 φορές να σκοτώσει την Τζωρτζίνα; Άλλοι δύο συγγενείς στο κάδρο των ερευνών

Εντοπίστηκαν κοινά ευρήματα με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Must Read

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί μετά από έναν ολόκληρο μήνα τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για την υπόθεση με τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών από την Πάτρας να «φωτίζεται».

Μετά από έρευνα εβδομάδων, οι ειδικοί στο Εργαστήριο Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης επιχειρούσαν όλο αυτό το διάστημα να επαληθεύσουν το πόρισμα του Εργαστηρίου Αθηνών όπου εντοπίστηκε αρχικά η ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, η οποία μπορεί να προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο. Οι ερευνητές κατέληξαν σε συμπέρασμα ότι στην 9χρονη είχε χορηγηθεί υπερβολική δόση της ουσίας και συγκεκριμένα 6 mg ανά λίτρο αίματος, η οποία ευθύνεται για τον θάνατό της.

Ήξερε ότι δεν θα εντοπιστεί η ουσία

Τα ενδεχόμενα για τον τρόπο χορήγησης της ουσίας στην πρωτότοκη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη είναι τρία. Είτε με ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού, είτε ενδομυικά. Η ουσία μπορεί να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς και στη συνέχεια θάνατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ουσία εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι η μητέρα η οποία φέρεται να την χορήγησε στο παιδί, γνώριζε αυτή την πληροφορία, καθώς είχε γνώσεις νοσηλευτικής.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη ουσία, η οποία χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ, σαν αναισθητικό για τους τραυματισμένους Αμερικάνους στρατιώτες και πλέον χρησιμοποιείται σε διαδικασίες διασωλήνωσης, αλλά και ως αναισθητικό στην κτηνιατρική, είναι γνωστό ότι προκαλεί σπασμούς. Αυτή η παρενέργεια μπορεί να να συνδεθεί με τα 9 συνολικά επεισόδια σπασμών που είχε η 9χρονη. Δεν αποκλείεται λοιπόν, να έγιναν 9 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του μικρού κοριτσιού, σύμφωνα με πηγές.

Κοινά ευρήματα στους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών

Μετά από την σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, βγαίνουν από το αρχείο οι υποθέσεις για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Οι αστυνομικές αρχές θα ερευνήσουν τα στοιχεία γύρω από τις συνθήκες θανάτου των αδερφών της Τζωρτζίνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχασαν τη ζωή τους με παρόμοιο τρόπο. Από το χέρι της μητέρας τους. Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, η κατηγορία στη μητέρα θα επεκταθεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή.

Σύμφωνα με το Mega και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, έχουν εντοπιστεί ευρήματα στα άλλα δύο παιδιά, τα οποία ταιριάζουν με εκείνα που βρέθηκαν στην 9χρονη. Για παράδειγμα στην περίπτωση της μιρκής Ίριδας, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή, μετά από ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων, παρατήρησε αλλοιώσεις συμβατές με ανοξυγοναιμία.

Από πλευράς του ο έμπειρος ιατροδικαστής Λέων, έβαλε στο κάδρο και τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών: «Από τη στιγμή που αυτό επιβεβαιώθηκε και ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας, ανάλογη ήταν η αίσθησή μας και για τα άλλα δύο παιδιά και τώρα αυτό το σενάριο γίνεται βεβαιότητα» σχολίασε. 

Θα ερευνηθεί ο ρόλος ακόμα 2 προσώπων

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον «κάδρο» των ερευνών θα μπουν εκτός από την Ρούλα Πισπιρίγκου άλλα δύο συγγενικά της πρόσωπα.

Οργή στην Πάτρα – Πήγαν να λιντσάρουν τη μάνα και την αδερφή της

«Βράζουν» οι Πατρινοί μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε τον 9χρονη πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα και πριν λίγη ώρα οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. 

Έξω από το σπίτι της  μητέρας στην οδό Μπιζανίου έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που φωνάζει συνθήματα και ζητά να τιμωρηθεί ακόμα και με κρεμάλα η 33χρονη. Μάλιστα χτυπούν τις πόρτες του σπιτιού και ζητούν από την οικογένεια της μητέρας να βγει έξω.

Μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν να λιντσάρουν την μητέρα και την αδερφή της 33χρονης, οι οποίες πρόλαβαν να μπουν στο σπίτι και να κλείσουν την πόρτα πριν πέσουν στα χέρια των οργισμένων πολιτών.

Σύμφωνα με το the best.gr, αυτή την ώρα και παρά την παρουσία στελεχών της ΕΛΑΣ, μανιασμένο πλήθος έσπασε την πόρτα και μπήκε στο εσωτερικό.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This