«Noor 1»: Ερωτήματα για το εγκεφαλικό στον Μπουρδούβαλη

Λίγες ώρες πριν αποφυλακιστεί από τις φυλακές Πατρών

Must Read

Τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κατέληξε στο νοσοκομείο ο καταδικασθείς για την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» Γιώργος Μπουρδούβαλης, ζητά ο συνήγορος του Παύλος Σαράκης.

Ο Γ. Μπουρδούβαλης που κρατείται στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, οδηγήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίο, με αιμάτωμα στον εγκέφαλο, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο καταδικασθείς ως ναυλωτής του ναρκόπλοιου αισθάνθηκε αδιαθεσία την Μεγάλη Δευτέρα, λίγες ώρες πριν αποφυλακιστεί με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης του από τις φυλακές, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής των 18 ετών κάθειρξης που του έχει επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα έμαθαν η σύζυγος και η αδερφή του, αισθάνθηκε αδιαθεσία και του χορηγήθηκε ένα χάπι για την πίεση. Όμως η κατάσταση του επιδεινώθηκε και το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται κρατούμενος, έχοντας υποστεί αιμάτωμα μετά από εγκεφαλικό.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Π. Σαράκης ζητά διερεύνηση των αιτιών νοσηλείας του εντολέα του.

Σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:

«Ο Γεώργιος Μπουρδούβαλης, από την πρώτη στιγμή δηλώνει αθώος και ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με το ναρκοπλοίο ΝΟΟR1. Θύμα συνωμοσίας από εκείνους που ήθελαν να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές από τους πραγματικούς εμπλεκόμενους.

Την ώρα λοιπόν που ετοιμαζόταν να αποφυλακιστεί με όρους, με θέληση και πείσμα να αναζητήσει στοιχεία, ώστε να αποκαλύψει τους υπαίτιους της εις βάρος του συνωμοσίας βρίσκεται νοσηλευόμενος με κίνδυνο ζωής στο Νοσοκομείο Πατρών. Φρονώ ότι η Εισαγγελία οφείλει να διερευνήσει ενδελεχώς τα αίτια της νοσηλείας του»

Στον Άρειο Πάγο εκκρεμεί αναίρεση για το «σπάσιμο» των ισοβίων

Υπενθυμίζεται πως οι Γ. Μπουρδούβαλης, Ευθ. Γιαννουσάκης και τρεις Τούρκοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1», αλλά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τους χορήγησε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και «έσπασαν» τα ισόβια με αποτέλεσμα να πετύχουν γρηγορότερη αποφυλάκιση.

Όμως η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδου άσκησε αναίρεση ως προς το ελαφρυντικό που τους χορηγήθηκε. Η αναίρεση συζητήθηκε στο Ε Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου στις 11 Μαρτίου και εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης.

Αν γίνει δεκτή η αναίρεση και αποφανθεί το ανώτατο ποινικό δικαστήριο ότι κακώς δόθηκε το ελαφρυντικό, τότε θα ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση, δηλαδή τα ισόβια, μέχρι να ξαναδικαστούν οι κατηγορούμενοι εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά αλλά από άλλους δικαστές.

Δύο κατηγορούμενοι για το «Noor 1» νεκροί πριν δικαστούν…

Το εγκεφαλικό που υπέστη ο Γ. Μπουρδούβαλης έρχεται να προστεθεί στους δύο περίεργους θανάτους κατηγορουμένων για την υπόθεση του «Noor 1» στις φυλακές Κορυδαλλού και στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας.

Το καλοκαίρι του 2015, ο 41χρονος Σερχάν Μπασκάλ, ο οποίος είχε δώσει εντολή σε Τούρκους συνεργάτες του να συσκευάσουν την ηρωίνη στην αποθήκη στο Κορωπί για να διακομιστεί στο Βέλγιο, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και από εκεί στον Ερυθρό Σταυρό, όπου πέθανε.

Τον Απρίλιο του 2016 πέθανε από έμφραγμα στο Τζάνειο ο 32χρονος Ινδός µηχανικός του «Noor 1» Σιράσταβα Ντεµπράτ Kουµάτ, ο οποίος κρατούνταν στο Αστυνοµικό Τµήµα ∆ραπετσώνας.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν πρόλαβαν να δικαστούν για την υπόθεση, ενώ νεκροί έχουν βρεθεί ακόμα οκτώ εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This