Δολοφονία Σκαφτούρου: Στη φρουρά του 55χρονου υπήρχε και πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρώτη φορά κάποιος δολοφονείται μέσα στο σπίτι του» - «Τα συμβόλαια θανάτου αρχίζουν από 30.000 ευρώ και φτάνουν το μισό εκατομμύριο»

Must Read

Για την «παραβίαση» του άγραφου νόμου της μαφίας μίλησε ο δικηγόρος του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος δολοφονήθηκε στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας τη Δευτέρα του Πάσχα από εκτελεστές. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και σύντομα αναμένεται να κατατεθεί και αίτημα άρσης απορρήτου των επικοινωνιών.

«Ανάμεσα σε όλες τις δολοφονίες που έχουν γίνει, είναι η πρώτη φορά που κάποιος δολοφονείται μέσα στο σπίτι του, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Νόμιζα ότι υπάρχει ένας κώδικας μεταξύ κάποιων ανθρώπων, ότι στέκονται μακριά από τις οικογένειες. Αυτή τη σκέψη νομίζω ότι είχε και ο ίδιος την ημέρα εκείνη, οπότε και δεν προφυλάχθηκε», είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Γιάννης Μαρκουλάκος.

Και πρόσθεσε: «Δεν εκμυστηρεύεται ο καθένας στον δικηγόρο του τις όποιες φοβίες έχει ή τι συναλλαγές είχε κάνει. Εγώ άκουγα ότι μου έλεγε, τα φίλτραρα και έβγαζα τα δικά μου συμπεράσματα … Όταν κάποιος συνοδεύεται και επιμελείται την ασφάλειά του, ασφαλώς κάτι φοβόταν».

Ερωτώμενος για το αν γνωρίζει ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από τη δολοφονική επίθεση, ο κ. Μαρκουλάκος σχολίασε: «Δεν ξέρω να σας πω ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την επίθεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει σχέση που μπορεί να πηγαίνει το μυαλό μας. Σημασία έχει να υπάρχουν στοιχεία που να το δικαιολογούν».

Πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στη φρουρά του

«Ντρέπομαι που στη φρουρά του Σκαφτούρου ήταν πρώην ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας. Συνεχώς γίνονται τέτοιες έρευνες μέσα στην Αστυνομία. Υπάρχουν πολλοί λαδωμένοι ποντικοί, και όχι μόνο στην Αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας, για το ότι στη φρουρά του 55χρονου δολοφονηθέντα υπήρχε πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανησυχία μετά από το «χτύπημα» στον Γιάννη Σκαφτούρο, είναι η βεντέτα επεσήμανε  στο Mega ο κ.Μπαλάσκας:

«Ο λόγος για μια τέτοια δολοφονία μπορεί να είναι η ευθύνη μιας περιοχής, ή το να υπάρχουν οικονομικές διαφορές. Πολλές φορές εξοντώνονται και μέσα από την ίδια ομάδα. Τώρα μας απασχολεί η εκδικητικότητα και η βεντέτα. Το να μη δούμε ξαφνικά κάθε μέρα και μία εκτέλεση. Μην αρχίσει πόλεμος μεταξύ τους».

Κατά την εκτίμησή του, τα συμβόλαια θανάτου ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ και χαρακτήρισε τον 55χρονο ως έναν εκ των τελευταίων μεγάλων κεφαλιών του συνδικάτου του εγκλήματος στην Ελλάδα:

«Επρόκειτο για επαγγελματική δολοφονία, ήταν έξυπνη. Άγρια θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν ήταν, αλλά ήταν θρασύτατη. Οι σφαίρες στο κεφάλι που ήταν η χαριστική βολή καταδεικνύουν το πληρωμένο συμβόλαιο. Τα συμβόλαια θανάτου αρχίζουν από 30 –40–50 χιλιάδες ευρώ και φτάνουν το μισό εκατομμύριο. Αυτό ήταν ένα πολύ ακριβό συμβόλαιο θανάτου και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Ο Σκαφτούρος είχε στενές επαφές με τους μεγαλύτερους κακούργους που υπάρχουν στη νύχτα. Ήταν ένας εκ των τελευταίων μεγάλων κεφαλιών του συνδικάτου του εγκλήματος στην Ελλάδα. Αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή επιλέγουν να ησυχάσουν. Εμείς έχουμε δει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να γεράσουν ποτέ».

Σήμερα η κηδεία στο Γαλαξίδι

Στο Γαλαξίδι θα ταφεί σήμερα ο Γιάννης Σκαφτούρος, όπως ανέφερε χθες η κόρη του στο Facebook:

«Αύριο, Πέμπτη 28/4 και ώρα 11.00πμ θα αποχαιρετίσουμε τον αγαπημένο μας Γιάννη στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Γαλαξίδι Φωκίδος. Η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 11.30πμ.»

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This