Τον τεμάχισε γιατί νόμιζε ότι του έκλεψε τη «δόση» του!

Το φρικιαστικό έγκλημα στην Άρτα, το Φεβρουάριο του 2013

Must Read

Πάγωσαν ακόμη κι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στη φρικιαστικό έγκλημα που αποκαλύφθηκε πριν πέντε χρόνια στην Άρτα, σοκάροντας όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο.

Δράστης ένας παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, τοξικομανής, 36 ετών τότε, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε το 48χρονο φίλο του, εξαρτημένο επίσης από τα ναρκωτικά, στο χωριό Κεραμάτες της Άρτα, το Φεβρουάριο του 2013. Στη συνέχεια μάλιστα, όπως ο ίδιος ομολόγησε, τεμάχισε το πτώμα του, έβρασε τα μέλη του και πέταξε τα υπολείμματα της σωρού στο βόθρο του σπιτιού του και στον ποταμό Άραχθο. Πρόκειται για ένα έγκλημα ασύλληπτης βιαιότητας είχαν πει τότε οι ιατροδικαστές μη πιστεύοντας και οι ίδιοι αυτό που έβλεπαν.

«Έχετε μετανιώσει;» είχαν ρωτήσει οι δημοσιογράφοι τον 36χρονο δράστη, την ώρα που έπαιρνε το δρόμο για τη φυλακή. «Όχι» ήταν η απάντησή του, αφήνοντας και πάλι άφωνους τους πάντες….

Ανατριχιαστική ομολογία

Με απόλυτη άλλωστε ψυχραιμία είχε περιγράψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το άγριο έγκλημα και την προσπάθειά του να εξαφανίσει τα σημάδια που θα τον ενοχοποιούσαν. Πίστευε, όπως είπε, ότι το θύμα του είχε κλέψει ναρκωτικά και χρήματα από το σπίτι , όταν τον είχε φιλοξενήσει, τον προηγούμενο μήνα, για περίπου 20 ημέρες. Από τότε τον έψαχνε και όταν κάποια στιγμή τον βρήκε στο κινητό του, το θύμα του απάντησε ότι θα προσπαθήσει να βρει τα χρήματα για να τα επιστρέψει.

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2013, επιστρέφοντας ο δράστης στο χωριό του, μαζί με την 25χρονη φίλη του, επίσης ναρκομανή, είδαν τον 48χρονο να τους περιμένει. Δεν είχε όμως επιστρέψει τα χρήματα. Καυγάδισαν…Ο 36χρονος παίρνει το πιστόλι που είχε στον καναπέ και τον πυροβολεί τρεις φορές στο κεφάλι. Διώχνει , όπως ισχυρίζεται τη φίλη του και ολοκληρώνει το αποτρόπαιο έργο του, διαμελίζοντας το πτώμα του άτυχου 48χρονου, χρησιμοποιώντας σκεπάρνι, μπαλτά και μαχαίρι. «Άρχισα να τον κόβω με σκεπάρνι και κάποια τμήματα του σώματός του να τα πολτοποιώ. Τα μικρά κομμάτια τα έβαλα στην κατσαρόλα και τα έβρασα, ενώ τα μεγάλα κομμάτια και τα κόκαλα τα πέταξα στον βόθρο του σπιτιού και στο ποτάμι. Μετά έβαλα φωτιά στην αυλή κι έκαψα τα ρούχα τα δικά μου και τα δικά του».

Το αλισβερίσι, τα ναρκωτικά και οι συλλήψεις

Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος είχε συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν για κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών. Στις 14 Φεβρουαρίου, τρεις μέρες δηλ. μετά τη δολοφονία που μέχρι εκείνη τη στιγμή ουδείς φανταζόταν, συνελήφθη από τους αστυνομικούς για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικά. Λίγες ημέρες αργότερα, αποκαλύφθηκε το ειδεχθές έγκλημα με θύμα το 48χρονο οπότε κλιμάκιο της Αστυνομίας με την παρουσία εισαγγελέα έφτασε στο σπίτι του, όπου κατασχέθηκαν, ένα σκεπάρνι, μία κατσαρόλα κι ένα πιστόλι replica.

Η μητέρα του θύματος είχε ενημερώσει τις αρχές από τις 11 Φεβρουαρίου για την εξαφάνισή του. Όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που έφευγε από τη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Αυτή τη φορά ωστόσο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Την ώρα που ο 48χρονος έχανε τη ζωή του, η κόρη του ανέβαινε, ντυμένη νύφη τα σκαλιά της εκκλησίας.

«Δεν ξέρω που είναι τα κομμάτια του παιδιού μου»

Κλαίγοντας η μητέρα του θύματος, κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Ιωαννίνων πως η ίδια έθαψε ένα φέρετρο χωρίς να ξέρει που είναι τα κομμάτια του παιδιού της.

Η ετυμηγορία

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ισόβια και φυλάκιση 3,5 ετών ενώ τη φίλη του, σε κάθειρξη 15 ετών για απλή συνέργεια στη δολοφονία του 48χρονου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This