Δικηγόρος Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Το λέει καθημερινά ότι έχει μετανιώσει»

Όσο πλησιάζει η ώρα της απόφασης του δικαστηρίου, τόσο πιο πολύ θα «μετανιώνει» ο συζυγοκτόνος

Must Read

Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς και το σκυλί τους στο σπίτι που διέμεναν στα Γλυκά Νερά και μετά σκηνοθέτησε ληστεία για να ξεγελάσει τις Αρχές, ενώ επί 37 ημέρες το έπαιζε τεθλιμμένος χήρος.

Η απολογία του 34χρονου χθες ήταν μαραθώνια, διήρκεσε δέκα ώρες και επιγραμματικά το συμπέρασμα των όσων ισχυρίστηκε ο συζυγοκτόνος ήταν πως ο γάμος του με την20χρονη ήταν ένα «παραμύθι», πως της ήταν απόλυτα αφοσιωμένος, πως τα προβλήματα –που δεν χαρακτήρισε προβλήματα- ξεκίνησαν από την Καρολάιν και πως εκείνος «100 φορές» θα την ξαναδιάλεγε. Αλλά παρόλα όσα είπε, τη σκότωσε εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, «ένα έγκλημα που έγινε εν βρασμώ ψυχής μπορεί να έχει διαφορετική ποινική μεταχείριση» και πως ο εντολέας του ήθελε να τονίσει τα γεγονότα της μοιραίας ημέρας για να προβάλει την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Σχολίασε ότι είναι σπάνιο να διαρκεί τόσο πολύ η εξέταση του κατηγορούμενου στο δικαστήριο και πρόσθεσε: «Ήταν πάρα πολλές οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δικαστές, από τους ενόρκους και από την εισαγγελική αρχή … Τα μετά της πράξεως γεγονότα σχετίζονται κυρίως με το χαρακτήρα. Επί της ουσίας το δικαστήριο επικεντρωνόταν στα γεγονότα λίγο πριν τις 04.00 που έλαβε χώρα η άδικη πράξη. Αν αυτά που έγιναν ήταν ικανά να οδηγήσουν στον βρασμό ψυχικής ορμής γιατί έχουμε μια ομολογημένη πράξη».

Σε ότι αφορά τα όσα ακούστηκαν κατά της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο δικηγόρος του προσπάθησε να… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά να συνεχίσει την υπερασπιστική γραμμή της δολοφονίας εν βρασμώ: «Σκοπός τους δεν ήταν να μειώσουν το ίδιο το θύμα και να αλλοιώσουν το χαρακτήρα ή την εικόνα της, αλλά αναδείχθηκαν κάποια στοιχεία που ήταν προγενέστερα και έδειχναν το όλο κλίμα που υπήρχε μεταξύ τους … Θα κριθούν οι συνθήκες τέλεσης και μόνο και όχι οι απόψεις από ειδικούς που ακούστηκαν για την ψυχική υγεία του».

Δεν παρέλειψε ο κ.Παπαϊωαννίδης να μεταφέρει και την ψυχολογική κατάσταση του συζυγοκτόνου: «Το λέει καθημερινά ότι έχει μετανιώσει και προσπαθεί με όποιο τρόπο να σώσει ότι είναι δυνατό από αυτή την κατάσταση. Η τιμωρία του είναι δεδομένη το είπε και ο ίδιος, το ζήτημα είναι αν το δικαστήριο θα κρίνει την ψυχική του κατάσταση κι αν θα μπορεί να αξιολογήσει τον χαρακτήρα του. Έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει θα πληρώσει».

Το δεδομένο είναι ότι η 20χρονη Καρολάιν είναι νεκρή. Το αν μετάνιωσε ή όχι ο 34χρονος θεατρίνος είναι εντελώς άσχετο, ανούσιο και αδιάφορο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This