Φυλακές Τίρυνθας: Απέδρασε ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»

Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες της φωτιάς»

Must Read

Απέδρασε το βράδυ της Πέμπτης από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας όπου κρατείτο ο Γιάννης Μιχαηλίδης , ο επονομαζόμενος και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Το συγκεκριμένο ψευδώνυμο το είχε πάρει όταν τον Φεβρουάριο του 2011, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος, σήκωσε ένα τόξο και από την τσάντα του, που είχε μετατρέψει σε φαρέτρα, έβγαλε ένα βέλος επιχειρώντας να το ρίξει προς την πλευρά των ΜΑΤ. Νωρίτερα ο φωτογραφικός φακός τον είχε συλλάβει να εκτοξεύει βέλη προς το Κοινοβούλιο. Μόλις έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς συνελήφθη, ωστόσο αντιστάθηκε και χρειάστηκε μία διμοιρία για μπορέσει να τον συλλάβει.

Δεν πήρε εκπαιδευτική άδεια

Ο Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.
Έρευνες για το συμβάν διενεργεί η Αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου προκύπτει ότι η εισαγγελέας που εποπτεύει τη λειτουργία των αγροτικών φυλακών της Τίρυνθας είχε προ εβδομάδων αναστείλει τις εκπαιδευτικές άδειες που χορηγούνταν στους Μιχαηλίδη και Μαυρόπουλο, ο δεύτερος που συνελήφθη για στη συμπλοκή στην Πεύκη και κρατείται στις ίδιες φυλακές, επικαλούμενη σχετική οδηγία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This