Δώρα Ζέμπερη: Αναβιώνει στο Εφετείο η δολοφονία της 32χρονης εφοριακού

Είχε δεχτεί 14 μαχαιριές μέσα σε νεκροταφείο, ενώ θρηνούσε την απώλεια φίλου της

Must Read

Αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με τον άνθρωπο που έκοψε το νήμα της ζωής του παιδιού τους, θα έρθουν οι γονείς και οι συγγενείς της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, η οποία έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας τον Οκτώβριο του 2017.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σήμερα, Δευτέρα 6/6, αναβιώνει στο Εφετείο μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τόσο γιατί δολοφονήθηκε άγρια μία κοπέλα, όσο και για την απάνθρωπη και ωμή μετέπειτα συμπεριφορά του δράστη που δεν μετανόησε ποτέ. Πρωταγωνιστής της άγριας δολοφονίας είναι ένας 62χρονος ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα κληθεί να ρίξει και πάλι φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες, πριν από περίπου πέντε χρόνια, δολοφονήθηκε η 32χρονη εφοριακός, η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές μέσα στο νεκροταφείο την ώρα που θρηνούσε την απώλεια ενός φίλου της. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο όταν και αναβλήθηκε η δίκη επέλεξε να μην καθίσει στο εδώλιο αλλά να εκπροσωπηθεί από την αυτεπαγγέλτως διορισθείσα συνήγορο του, αρχικά είχε ισχυριστεί πως πρόθεση του ήταν να κλέψει την Δώρα και γι’ αυτό την απείλησε με μαχαίρι. Εκείνη αντέδρασε και ο κατηγορούμενος τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου και στη συνέχεια της έκλεψε την τσάντα και το κινητό το οποίο πούλησε στο κέντρο της Αθήνας για 20 ευρώ.

Ωστόσο, ο 62χρονος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης αναίρεσε τους αρχικούς ισχυρισμούς του κάνοντας λόγο για ηθικούς αυτουργούς πίσω από τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας. Κατονόμασε, μάλιστα, έναν δικηγόρο ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, του πρότεινε 30.000 ευρώ για να επιτεθεί και να τραυματίσει την νεαρή γυναίκα επειδή χειρίζονταν κάποια υπόθεση στην εφορία. Οι αναφορές του κατηγορούμενου έπεσαν στο κενό καθώς από την έρευνα που ακολούθησε δεν αποδείχθηκε ότι στη στυγερή δολοφονία εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Η πρόταση της Εισαγγελέως

Την ενοχή του Σοροπίδη χωρίς ελαφρυντικά είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας υπογραμμίζοντας τις αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο κατηγορούμενος και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία. Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε αξιόλογη την Δώρα Ζέμπερη για την κοινωνία και την οικογένειά της, η οποία αντί να χαίρεται την ηλικία της, ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. «Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της. Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει».

Διαβάστε ακόμα:

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Αναβλήθηκε η δίκη για τις 6 Ιουνίου 2022

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This