Μυστήριο με τα σημειώματα που άφησε άγνωστος στο σπίτι του δικηγόρου που δολοφονήθηκε στην Τροιζηνία

Must Read

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, με θύμα τον Αθηναίο δικηγόρο, Λουκά Πιτσιλό, που βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του, στον οικισμό Ψήφτα, στην Τροιζηνία.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έκανε γνωστά μέσα από την εκπομπή της η Αγγελική Νικολούλη, κάποιοι άφησαν στο πατρικό σπίτι του, οχτώ συνολικά σημειώματα από τη δολοφονία του και μετά.

Δείτε ακόμη: Άλυτος γρίφος η δολοφονία του νομικού Λουκά Πιτσιλού – «Ο δολοφόνος ζει ανάμεσά μας, φοβόμαστε» λένε οι κάτοικοι

Το «Τούνελ» παρουσίασε τα αινιγματικά και μυστηριώδη μηνύματα, γραμμένα με μπλε στυλό σε σκισμένα πακέτα, διαφορετικής μάρκας τσιγάρων, που βρέθηκαν στην πόρτα της αυλής του σπιτιού, εκεί όπου ο δικηγόρος δολοφονήθηκε άγρια τα ξημερώματα της 24ης Απριλίου 2021.

Κανένας δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής τον συντάκτη ή τη συντάκτρια τους, όπως κανείς δεν γνωρίζει και το πότε ακριβώς τοποθετήθηκαν κρεμασμένα με σύρμα στο εσωτερικό της μεταλλικής πόρτας. Το πρώτο περίεργο μήνυμα εντοπίζεται από τον αδελφό του θύματος, σχεδόν ένα μήνα μετά τη δολοφονία: «Οι ***** ξέρουν και έχουνε κάνει πολλά φόνο, Λουκά ψάξει…». Δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι στιγμής για το εάν κάποιος προσπαθούσε να του δώσει πληροφορίες ή να αποπροσανατολίσει την έρευνα.

Εννέα ημέρες αργότερα, ο γρίφος γίνεται ακόμα πιο σύνθετος. Εντοπίζει στο ίδιο ακριβώς σημείο ένα δεύτερο σκισμένο πακέτο από τσιγάρα, κρεμασμένο από ένα σπάγκο. Η μάρκα στο πακέτο διαφορετική: «Αστυνομία καλύψει *****, Αλβανοί έχουν δει πολλά. Ασημί κούρσα Παρασκευή στο ρεύμα…».

Ο αδελφός του θύματος καθώς ο άγνωστος συντάκτης ακόμη και με αυτό τον τρόπο δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες, ενημερώνει τις Αρχές όταν φτάνει ένα ακόμη σημείωμα στο πλάι της κλειδωμένης αυλόπορτας. Αυτή τη φορά σε διαφορετικό πακέτο τσιγάρων, κατονομάζοντας συγκεκριμένο πρόσωπο.

Δείτε ακόμη: Κόρη δικηγόρου Λουκά Πιτσιλού: «Αν μας ακούν οι δολοφόνοι, να ξέρουν ότι σκότωσαν και εμάς μαζί»

Ακολουθεί σιγή ασυρμάτου. Ο  άγνωστος συντάκτης χτυπά ξανά πριν από λίγους μήνες με μια νέα σειρά ιδιόχειρων επιστολών σε σελίδες από τετράδιο, αυτή τη φορά προς τον αδελφό του θύματος:

«Φίλε μου Πέτρο πρόσεχε τις κουβέντες σου με τον *****, δεν είναι καλός άνθρωπος. Λέει ότι θα σου πάρει όλη την περιουσία. Έχει πολλά λεφτά γιατί κάνει τελετές μαγείας κάργα μαζεύονται στον ******. Τον ***** τον έχει ξεφτιλίσει, το ίδιο συμβαίνει με όλους μας. Τον σιχαίνονται όλοι στο χωριό, αλλά τι να κάνουμε».

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος κυλά αντίστροφα για το δράστη ή τους δράστες. Κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών βρέθηκε και πάλι στην Ψήφτα της Τροιζηνίας συλλέγοντας νέα στοιχεία και καταθέσεις.

 

Το «Τούνελ» απευθύνθηκε στη δικαστική γραφολόγο Μάγδα Καμπούρη γι’ αυτά τα σημειώματα, με την ίδια να δίνει τις δικές της εξηγήσεις:

«Από τη συγκριτική αντιπαραβολή προκύπτει ότι είναι το ίδιο πρόσωπο. Έχουν γραφεί με τον ίδιο χαρακτήρα, με τα ίδια ακριβώς αναγνωριστικά στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες που μπορούν να τα κατατάξουν σε μία συγκεκριμένη γραφολογική ταυτότητα. Από τον τρόπο με τον οποίον έχουν γραφτεί, φαίνεται ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας. Η διαδικασία με την οποία έχει γραφεί, η δομή των γραμμάτων αλλά και ο τρόπος και  η δομή των νοημάτων, παραπέμπουν σε άτομο χαμηλής Παιδείας».

Η έμπειρη γραφολόγος δεν απέκλεισε το γεγονός το άτομο που τα έγραψε, να έχει χρησιμοποιήσει αυτό το είδος γραφής, ώστε να οδηγήσει τις έρευνες σε συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This